Woning ontruimen na lijkvinding?

Vraag een gratis woningontruiming offerte aan en vind een geschikte woningontruimer in de buurt. De aanvraag is gratis en zonder enige verplichting.

Nu bereikbaar.Woningontruiming na een lijkvinding

Lijkvinding is voor iedereen een heftige en vaak traumatische ervaring, ongeacht hoe lang uw dierbare al overleden is. Hoe langer de tijd tussen het overlijden en de lijkvinding, des te belangrijker het is dat u de woningontruiming uit handen geeft aan een professioneel ontruimingsbedrijf. Zij reinigen het huis zo snel mogelijk, zodat de woning ook voor u weer toegankelijk is. Heeft u hulp nodig met de woningontruiming?

Bel 085 500 1338 voor direct contact met een woningontruimer!

U komt direct in contact met een ontruimer in uw eigen regio. Deze komt zo snel mogelijk bij u langs om de woning weer toegankelijk te maken.

Op deze pagina leggen we uit wat er komt kijken bij een woningontruiming na een lijkvinding. U leest ook waarom het belangrijk is om hier altijd experts voor in te schakelen.

Hoe verloopt een woningontruiming na lijkvinding?

Een woningontruiming na een lijkvinding is totaal iets anders dan een standaard woningontruiming. Het is gevoelig, emotioneel en zwaar voor alle betrokkenen. Daarom besteedt u dit specialistische werkt het beste uit aan professionele woningontruimers, die respectvol en discreet te werk gaan. Hieronder leggen we uit hoe de ontruiming na lijkvinding eraan toe gaat.

1. Politieonderzoek

Na een lijkvinding vindt standaard een politieonderzoek plaats. Zij gaan na of het gaat om een natuurlijk overlijden. Is dat het geval, dan wordt de zaak gesloten en kunnen de woningontruimers aan de slag met de ontruiming.

Is dat niet het geval, dan wordt de woning een plaats delict. De woning wordt op dat moment pas weer vrijgegeven op het moment dat het onderzoek is afgerond. Wanneer het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) het onderzoek op het slachtoffer heeft afgerond, kunt u uw familielid of vriend een waardig afscheid geven.

Woningontruiming lijkvinding

2. Reinigen

Het binnentreden van een woning waarin de lijkvinding heeft plaatsgevonden, is niet zomaar iets. We raden daarom af om zelf zomaar naar binnen te gaan. Bespaar uzelf deze heftige en soms zelfs gevaarlijke ervaring, en laat de woning eerst reinigen door de professionele ontruimers. Zij reinigen de woning zo snel mogelijk zodat de woning weer toegankelijk is. Daarna kunt u zelf naar binnen om door de inboedel te gaan of om te kijken naar foto’s en filmpjes voor de uitvaart. Het reinigen gebeurt dus al vaak binnen één dag na de lijkvinding, mits er uit het politieonderzoek blijkt dat het gaat om een natuurlijk overlijden.

3. Ontruimen

Terwijl u zich richt op de uitvaart en een waardig afscheid, zal het ontruimingsbedrijf de woning zo snel mogelijk ontruimen, indien dit gewenst is natuurlijk. De inboedel behandelen zij met respect en er gaat uiteraard niets weg zonder uw toestemming. Eventueel is het mogelijk om de inboedel te taxeren of tijdelijk op te slaan, zodat u op een later moment nog kunt bepalen wat hiermee moet gebeuren.

Op deze pagina kunt u meer lezen over de kosten van een woningontruiming.

4. Schoonmaken

Wilt u het huis na de ontruiming ook laten opleveren, dan zorgen de ontruimers na het leeghalen van de woning uiteraard voor de gepaste schoonmaakwerkzaamheden. De grootste schoonmaakwerkzaamheden zijn al uitgevoerd, maar nu volgt het schoonmaken van het sanitair, de keuken en ramen. De ontruimers houden zich hierbij aan de voorschriften van de verhuurder, zodat het helemaal klaar is voor de oplevering. Eventueel voeren zij nog herstelwerkzaamheden uit, zoals het dichten van gaten en het verwijderen van vloeren. Zo hoeft u zelf niks meer te doen.


Spoedontruiming na lijkvinding nodig?

Bel en kom direct in contact met een bedrijf in uw regio!


Ontruiming na lijkvinding altijd uitbesteden?

Zoals gezegd is het schoonmaken en ontruimen van een huis na lijkvinding een ontzettend traumatische ervaring voor iedereen die hierbij betrokken is. Bespaar uzelf veel ellende en besteedt de ontruiming uit aan ervaren vakmannen. Zo kunt u uw dierbare onthouden zoals ze waren toen zij nog in leven waren.

Daar komt nog bij dat de woning na een lijkvinding ook een gevaarlijke locatie kan zijn. De vakmannen dragen beschermende kleding en maskers zodat ze volledig beschermd zijn. Ga dus zelf nooit zomaar naar binnen na een lijkvinding.

Woningontruimers na lijkvinding: ook voor zorginstellingen en woningcorporaties

Hoe triest de situatie ook is, na een lijkvinding gebeurt het regelmatig dat er geen familieleden of vrienden zijn om de woningontruiming uit te voeren. Daarom werken veel ontruimingsbedrijven ook samen met woningcorporaties en zorginstellingen. Na een lijkvinding is het belangrijk dat de kamer of de woning weer zo snel mogelijk in originele staat wordt teruggebracht, zodat de woning klaar is voor nieuwe bewoners.

Ontruimers gaan snel en vakkundig te werk: na de ontruiming is de woning toegankelijk en bezemschoon, zodat u snel weer nieuwe huurders kunt regelen.

Woningontruiming lijkvinding gratis offerte

Woningontruimer nodig? Ontvang een gratis offerte!

Ga nooit zomaar een woning na een lijkvinding binnen, schakel hier altijd hulp voor in. De woningontruimers reinigen de locatie direct, zodat de woning ook weer toegankelijk is voor u als erfgenamen. Bovendien zorgen ze ervoor dat de woning snel klaar is voor de verkoop of verhuur van de woning. Op zoek naar woningontruimers in uw regio voor een spoedontruiming?

Bel 085 500 1338 voor direct contact!

Een woningontruimer komt dan met spoed naar u toe om de woning te reinigen en te ontruimen. U heeft zo alle tijd om zich te richten op het afscheid en een uitvaart. Het huis is zo snel mogelijk toegankelijk, zodat u ook zelf weer door de inboedel van uw dierbare kan kijken.

Start gratis offerteaanvraag!