Tuin laten ontruimen?

Vraag een gratis woningontruiming offerte aan en vind een geschikte woningontruimer in de buurt. De aanvraag is gratis en zonder enige verplichting.

Nu bereikbaar.


Tuin ontruimen

Wilt u een nieuwe tuin aanleggen of moet u de tuin weer netjes opleveren aan de eigenaar of verhuurder? Laat de tuin ontruimen door professionele woningontruimers. Zij verwijderen alle onkruid, woekerende planten en meer! Zo is uw tuin zo snel mogelijk leeg. Op zoek naar een vakman?

Vraag nu een gratis offerte aan!

U ontvangt hierna een offerte op maat voor uw tuin!

Op deze pagina leggen we uit wat een tuinontruiming inhoudt en welke werkzaamheden de ontruimers uitvoeren. Ook leest u wanneer een tuinontruiming van pas komt. Tot slot geven we u handige bespaartips zodat u nooit te veel betaalt!

Wanneer een tuin laten ontruimen?

Het klinkt misschien wat gek, het leeghalen van de tuin: waarom zou u dat doen? Er zijn verschillende momenten waarop dit belangrijk is. Allereerst bent u bij een huurhuis vaak verplicht de tuin in een nette staat achter te laten. Is deze slecht onderhouden met kniehoog onkruid en woekerende planten, dan maken de ontruimers de tuin helemaal weer leeg en klaar voor de oplevering.

Ook als u uw tuin wilt renoveren is dit een optie. Door de tuin helemaal leeg te laten halen van bestrating, planten, gras en bomen heeft u een blank canvas en kunt u opnieuw beginnen met de aanleg van een nieuwe tuin.

Is er sprake van een huisontruiming na overlijden? Ook in deze situatie is het verstandig de tuin mee te nemen en netjes te maken.

Tuin ontruimen

Wat kost een tuinontruiming?

De kosten voor de ontruimer liggen rond de €20,- per uur. Daarnaast heeft u te maken met extra kosten, afhankelijk van de werkzaamheden die u laat uitvoeren. Het verwijderen van tegels kost gemiddeld €2,50 per m² en als u een boom wilt laten verwijderen kost dit gemiddeld €400,-.

Houd ook rekening met afvalstortkosten van gemiddeld €150,- tot €750,-. Hoe groter het groenafval, des te hoger de stortkosten.

Houd er rekening mee dat de prijs afhankelijk is van de afmetingen van uw tuin, de staat van de tuin en de specifieke werkzaamheden die u laat uitvoeren. Wilt u een exacte prijs weten, vraag dan een gratis offerte op maat aan!

Tuinontruiming: kosten 2024

Werkzaamheden Gemiddelde kosten*
Ontruimer inschakelen €20,- per uur
Tegels verwijderen €2,50 per m²
Boom verwijderen per stuk €400,-
Vijver verwijderen €50,- per uur
Afvalstortkosten €150,- tot €750,-
Voorrijkosten €0,25 tot €0,50 per km

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Vraag een gratis offerte aan!


Tuin ontruimen tegen scherpe prijzen?

Bel en vind snel een betrouwbaar bedrijf bij u in de buurt!

Bel: 085 500 1338

Tuin laten ontruimen: wat doet een ontruimingsbedrijf?

Een ontruimingsbedrijf voert verschillende werkzaamheden uit in de tuin: u kiest zelf in welke mate u uw tuin laat ontruimen. Misschien wilt u alleen de woekerende planten en het vele onkruid verwijderen, zodat het voldoende is voor de oplevering van het huurhuis. Maar er zijn daarnaast nog veel meer andere werkzaamheden die de ontruimers uitvoeren.

Hieronder vindt u een paar van de meest voorkomende werken. Wilt u weten wat u dit gaat kosten, vraag dan snel een gratis offerte aan. Zo komt u in contact met een betrouwbaar ontruimingsbedrijf in uw regio.

1. Bomen en beplanting verwijderen

Het verwijderen van bomen en andere beplanting is één van de belangrijkste klussen. Vaak gaat het hier om uit de kluiten gewassen bomen die te groot zijn geworden voor de voor- of achtertuin, of oude planten die het eigenlijk al jaren niet meer goed doen. Door bomen en beplanting te verwijderen ontstaat er veel meer ruimte in de tuin: perfect als u straks een nieuwe tuin wilt aan laten leggen.

2. Bestrating verwijderen

Het verwijderen van bestrating klinkt eenvoudig, maar is een fysiek zware klus die veel tijd in beslag neemt. Bovendien moet de vakman alle tegels en stenen correct afvoeren, waardoor zij de hele dag door zware tegels aan het tillen zijn. De ontruimers verwijderen:

 • tegels;
 • grind;
 • stenen;
 • ander straatwerk.

3. Tuinmeubilair verwijderen

Heeft u tuinmeubilair dat u al jaren niet meer gebruikt of dat niet meer goed is voor een volgende ronde, dan laat u dit het beste ook direct verwijderen door de ontruimers. Zij zorgen voor een correcte afhandeling, zodat alle overbodige inboedel gerecycled wordt. Gaat het om tuinmeubilair dat nog van goede kwaliteit is, kunt u overwegen het weg te geven.

Tuin ontruimen

4. Schuttingen verwijderen

Oude vervallen schuttingen verwijderen is een lastige klus, zeker als deze vaststaat met fundering. De ontruimers verwijderen de schuttingen in zijn geheel. Zij graven het betonblok dus ook uit. Wilt u de schutting bij een volgend huurhuis opnieuw gebruiken?

Dat kan!

De ontruimers gaan voorzichtig te werk en voorkomen zo beschadigingen. Bij goede kwaliteit schuttingen is het dan mogelijk om deze op een andere locatie opnieuw te gebruiken.

5. Tuinhuisjes en aanbouw verwijderen

Heeft u bij uw huurhuis zelf een tuinhuis geplaatst dan bent u ook genoodzaakt om deze bij vertrek af te breken: de tuin moet immers zoveel mogelijk in originele staat opgeleverd worden. Voor het afbreken van tuinhuisjes, aanbouw of andere bouwwerken bent u bij een professioneel ontruimingsbedrijf aan het juiste adres.

6. Elektra verwijderen

In veel tuinen is elektra aangelegd ten behoeve van de verlichting in de tuin. Wilt u de tuin volledig renoveren, dan is het slim om ook de oude elektra te verwijderen. Dit wordt uiteraard met zorg gedaan, zodat er geen kortsluiting in huis ontstaat. De ontruimers verwijderen de verlichting én alle elektriciteitskabels.


Tuin laten ontruimen door vakmannen?

Vraag snel een gratis offerte aan en profiteer van een scherpe prijs!


Handige bespaartips!

Gaat u binnenkort uw tuin ontruimen maar wilt u niet te veel geld te betalen? Geen zorgen: hieronder hebben we een paar handige bespaartips opgesteld!

 1. Help mee: zo bespaart u de ontruimers tijd en energie en houdt u de arbeidskosten laag.
 2. Selecteer de werkzaamheden: laat bijvoorbeeld het zware werk, zoals het verwijderen van tegels, doen door de experts en ga zelf het gemakkelijkere werk doen.
 3. Houd een deel intact: gaat u uw tuin renoveren? Kijk dan of u een deel intact kunt houden. Zo bespaart u op de kosten. Bijvoorbeeld het terras, het tuinhuis of juist het gazon.

Tuin zelf ontruimen of uitbesteden?

Het is natuurlijk een optie om zelf uw tuin te ontruimen. Onderschat deze klus echter niet. Het leeghalen van de tuin is fysiek een hele zware klus. Zeker zonder het juiste gereedschap neemt dit meerdere dagen in beslag en heeft u dagenlang last van spierpijn en blessures als u niet op de juiste manier werkt.

Voorkom uzelf deze ellende door direct een ontruimingsbedrijf in te huren. Zij geven u persoonlijk advies, u hoeft geen materiaal meer aan te schaffen en u bent verzekerd van een lege tuin in slechts één of enkele werkdagen.

De voordelen van een ontruimer op een rij:

 • De tuin is sneller ontruimd.
 • De tuinontruiming kost u minder energie en tijd.
 • U krijgt een persoonlijk advies.
 • U hoeft zelf geen materialen aan te schaffen of te huren.
 • Uw huurhuis is sneller klaar voor oplevering.

Tuin ontruimen gratis offerte

Tuin laten ontruimen? Vind snel een ontruimingsbedrijf!

Het leeghalen van een tuin is fysiek erg zwaar en neemt veel tijd in beslag. Veel mensen schakelen daarom een ervaren ontruimer in: uw tuin is in een handomdraai leeg en klaar voor de oplevering of voor de aanleg van uw nieuwe tuin. Tuinontruimer gezocht?

Vraag hier uw gratis offerte aan en vind snel een ontruimingsbedrijf in uw regio!

U ontvangt zo snel mogelijk een gratis offerte van een bedrijf in uw eigen regio. Deze is gratis en zonder verdere verplichtingen, dus u zit nergens aan vast!

Start gratis offerteaanvraag!