Inboedel laten opkopen?

Vraag een gratis woningontruiming offerte aan en vind een geschikte woningontruimer in de buurt. De aanvraag is gratis en zonder enige verplichting.

Nu bereikbaar.


Opkoper inboedel

Het kan voorkomen dat u op korte termijn van uw spullen af moet. Het ontruimen van uw woning is een tijdrovende klus. Het is begrijpelijk dat u hier tegenop ziet. In zo’n geval is het slim een opkoper van inboedel in te schakelen. Deze biedt een eerlijke prijs voor bruikbare spullen en zorgt dat alles wordt geregeld.

Bent u benieuwd of uw spullen kunnen worden opgekocht? Vraag nu een gratis offerte aan! U ontvangt zo snel mogelijk een vrijblijvend aanbod. Op deze pagina leest u meer over de voordelen van inboedel opkopen, hoe het werkt en praktische tips.

Waarom inboedel laten opkopen?

Er kunnen allerlei redenen voor zijn een opkoper van inboedel in te schakelen. U gaat bijvoorbeeld emigreren, uw ouders verhuizen naar een zorgkamer, of er is sprake van een echtscheiding of overlijden. Het kan ook zijn dat u kleiner gaat wonen en niet alle inboedel mee kan nemen naar uw nieuwe woning.

Het kan lastig zijn om een goed overzicht te krijgen van de waarde van uw inboedel en de kosten van de verkoop. Denk aan opslagkosten, maar ook de kosten van het transport. Vaak is nog onduidelijk wat u voor uw spullen krijgt. De opkoper kan uw inboedel taxeren.

Als u bovendien niet wilt dat uw inboedel wordt weggegooid of zomaar ergens belandt, is het inzetten van een opkoper een goede keus. Een deel van de inboedel zal altijd nog waarde hebben, en kan goed verkocht worden. Het ontruimingsbedrijf biedt standaard ook het opkopen van inboedel aan, zo bent u in één keer klaar.

Opkoper inboedel

Voordelen opkoper inboedel

Als u uw inboedel laat opkopen, bespaart u een hoop tijd en moeite. U hoeft niet per item te bepalen wat er mee moet gebeuren. Daarnaast is het een goede manier van hergebruiken. Uw spullen belanden niet bij de stort en zullen iemand anders blij maken.

Maar wat kost een opkoper?

Misschien wel het grootste voordeel is de kostenbesparende factor. Wanneer u een ontruiming combineert met het opkopen van uw inboedel, zal de opbrengst van uw spullen in mindering worden gebracht op de rekening van het ontruimen. Voor het opkopen betaalt u niets extra’s. Zo houdt u de kosten van de ontruiming zo laag mogelijk.

De grootste voordelen:

 • Milieubewust: uw inboedel belandt niet bij het grofvuil, maar wordt hergebruikt en krijgt een tweede leven.
 • Snel en makkelijk: u hoeft zelf niet uit te zoeken waar uw inboedel heen moet, hoe het daar moet komen en wanneer u dit moet doen. Alles wordt u uit handen genomen.
 • Kostenbesparend: de verkoop van uw inboedel levert geld op, en kan de kosten van een ontruiming naar beneden brengen.

Welke inboedel is interessant voor opkopen?

Alle inboedel van waarde is interessant voor de opkoper. Dit zijn spullen die nog bruikbaar zijn en een goede economische waarde hebben. U kunt werkelijk van alles aan de inboedelopkoper kwijt, dit beperkt zich niet alleen tot meubels.

Voorbeelden van op te kopen inboedel:

 • Auto’s, motors en andere voertuigen
 • Boten
 • Meubels
 • Kunst
 • Sieraden
 • Gereedschap en elektronica
 • Boeken
 • Servies en zilverwerk

Op zoek naar een opkoper voor uw inboedel?

Doe een gratis offerteaanvraag!


Opkopen inboedel: zo werkt het

In de meeste gevallen gaat het opkopen van de inboedel samen met een ontruiming. Hierbij heeft u eerst telefonisch of per mail contact met de ontruimer. Indien gewenst komt de vakman eerst langs voor een persoonlijk gesprek en inventarisatie. Op dat moment wordt ook gekeken welke spullen kunnen worden opgekocht. De opkoper gaat samen met u langs uw inboedel en bespreekt dit met u.

Na de ontruiming wordt de opgekochte inboedel opgehaald en meegenomen. Door het inschakelen van deze service wordt u volledig ontzorgd. U hoeft niets meer te doen en er zijn geen verdere kosten meer.

Stappen van een opkoper inboedel:

 • Contact: via het offerteformulier vraagt u een gratis offerte aan. Vervolgens neemt de vakman zo spoedig mogelijk contact met u op.
 • Beoordeling inboedel: aan de hand van foto’s of een bezichtiging bij u thuis, wordt er een schatting gemaakt van de waarde van de inboedel. In de meeste gevallen gebeurt dit een aantal dagen voor de ontruiming. Indien het om een spoedontruiming gaat, kan dit ook dezelfde dag plaatsvinden.
 • Vrijblijvend aanbod: na de inventarisatie ontvangt u een vrijblijvend bod van de opkoper. U beslist zelf of u het hiermee eens bent en uw inboedel wilt laten opkopen.
 • Acceptatie bod: indien u akkoord bent met het bod van de opkoper wordt er een datum afgesproken de opkoop en het ophalen van uw inboedel.

Tips bij opkopen inboedel:

Wanneer u besluit uw inboedel te laten opkopen, zijn er een aantal zaken waar u aan moet denken. Ten eerste is het belangrijk dat de te verkopen inboedel schoon en onbeschadigd is. Zo zorgt u er niet alleen voor dat de inboedel verkoopbaar is, in sommige gevallen verhoogt dit ook de waarde. Hoe netter het eruit ziet, hoe beter het verkoopt.

Wat als de inboedel niet kan worden opgekocht?

Wanneer uw spullen niet kunnen worden opgekocht, zijn er een aantal mogelijkheden. U kunt alsnog beslissen het zelf te houden. Is dit echt geen optie? Dan kunt u de ontruimers vragen een andere bestemming te vinden. Zij hebben connecties met lokale kringloopwinkels en andere instanties.

Ten slotte kunt u er ook nog voor kiezen uw inboedel zelf te verkopen. Wat u ook doet, het is altijd verstandig om vooraf een klein onderzoek te doen naar de waarde van uw inboedel. Dit doet u bijvoorbeeld door op internet te zoeken naar de nieuwprijs van het artikel, of de verkoopprijs van soortgelijke items.

Aanvullende diensten bij opkopen inboedel

In veel gevallen moet er meer gebeuren dan het leegruimen van een woning en het opkopen van de inboedel. Ontruimingsbedrijven bieden verschillende extra werkzaamheden. Hierbij kunt u denken aan schoonmaak- en herstelwerkzaamheden, zoals het wegwerken van gaten in plafond, muren en vloer. Ook het verwijderen van de vloerbedekking of sausen van muren en plafond is mogelijk.

Heeft u zelf geen tijd om een laatste inspectie te doen voordat uw woning wordt opgeleverd? Ook dit kan het ontruimingsbedrijf van u overnemen. Ze maken het huis in orde, lopen met de verhuurder of makelaar door het huis en leveren de sleutels voor u in.

Opkoper inboedel gratis offerte

Inboedel laten opkopen? Vraag een offerte aan!

Met het opkopen van uw inboedel houdt u de kosten van uw ontruiming zo laag mogelijk. De opkoper berekent een eerlijke prijs en u bent in één keer klaar. Op zoek naar een ontruimer die ook inboedel opkoopt? Vraag dan een gratis offerte aan!

U ontvangt vervolgens zo snel mogelijk een gratis offerte op maat. Dit aanbod is vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast.

Start gratis offerteaanvraag!