Woningontruiming voor senioren nodig?

Vraag een gratis woningontruiming offerte aan en vind een geschikte woningontruimer in de buurt. De aanvraag is gratis en zonder enige verplichting.

Nu bereikbaar.

Woningontruiming voor senioren

Bij een woningontruiming voor senioren is extra aandacht en tijd nodig, om deze voorspoedig te laten te verlopen. Senioren zijn gevoeliger voor veranderingen en daarom is het belangrijk dat zij zo weinig mogelijk meekrijgen van de vele werkzaamheden. Een woningontruimingsbedrijf ontzorgt, door deze taken op zich te nemen! Benieuwd naar de kosten?

Vraag hier een gratis offerte aan!

U ontvangt zo snel mogelijk een prijsofferte op maat van een ontruimingsbedrijf bij u in de buurt. Op deze pagina leest u hoe een woningontruiming voor senioren in z’n werk gaat en wanneer dit nodig is. Ook krijgt u een indicatie van de kosten en geven we handige tips.

Seniorenwoning met spoed ontruimen?

Na een overlijden is het helaas vaak noodzakelijk dat de seniorenwoning of zorgkamer met spoed ontruimd wordt: de volgende bewoner staat alweer te wachten. Schakel professionele ontruimers in voor een spoedontruiming, zodat u zich kunt concentreren op een uitvaart en een waardig afscheid. Bel naar 085 500 1338 voor direct contact met een ontruimingsbedrijf in uw regio!

Woningontruiming senioren

Wat is het verschil tussen een seniorenontruiming en een gewone huisontruiming?

Bij de verhuizing van senioren gaat het vaak om een verhuizing naar een aanleunwoning, seniorenwoning of zorgkamer. Dit betekent in veel gevallen dat zij kleiner gaan wonen en niet de hele inboedel met zich mee kunnen nemen.

Een professioneel ontruimingsbedrijf neemt het leeghalen van het huis voor hun rekening. Zij maken het huis leeg én schoon zodat u het bezemschoon kan opleveren. Dat is belangrijk, want de verhuizing neemt voor u al genoeg tijd en energie in beslag.

Een seniorenverhuizing moet zoveel mogelijk stressvrij en zonder zorgen gebeuren, omdat dit een groot effect heeft op de gezondheid van de oudere.

Wat kost een seniorenwoning ontruimen?

De kosten van de seniorenontruiming hangen nauw samen met de omvang van de woning en de inboedel. Bij een zorgkamer liggen de gemiddelde kosten bijvoorbeeld rond de €350,- tot €750,- en het ontruimen van een volledige seniorenwoning kost ongeveer €200,- tot €900,-.

Laat u de seniorenwoning met spoed ontruimen, bijvoorbeeld na een overlijden, dan kan het zijn dat het ontruimingsbedrijf een spoedtoeslag in rekening brengt. Lees hier meer over de kosten van een woningontruiming. Wilt u de exacte kosten weten, dan raden we aan om een gratis offerte aan te vragen!

Kosten seniorenontruiming 2024

Grootte woning Ontruimingskosten*
Kamer in verzorgingshuis €350,- tot €750,-
Seniorenwoning €250,- tot €900,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten.


Seniorenwoning ontruimen tegen een scherpe prijs?

Vraag een gratis offerte aan en vind een vakman bij u in de buurt!


Wat doet een ontruimingsbedrijf bij een seniorenontruiming?

De woningontruimers voeren bij het ontruimen van een seniorenwoning verschillende taken uit, hieronder staan de belangrijkste werkzaamheden beschreven.

 • Seniorenwoning leegmaken: alle inboedel die niet meeverhuist wordt weggehaald. U bepaalt wat hiermee gebeurt, gaat het naar familieleden, kan het weg of gaat het naar een tijdelijke opslag? Het is slim om hier voorafgaand met uw familielid over te hebben.
 • Schoonmaken: naast het ontruimen moet de woning goed schoongemaakt worden voordat deze klaar is voor de oplevering. Ook dit doen de vakmannen, zodat u zich kunt bekommeren over het intrekken in de nieuwe woning.
 • Reparatie- en herstelwerkzaamheden: in sommige gevallen zijn kleine reparatie- en herstelwerkzaamheden nodig om de seniorenwoning weer in originele staat te herstellen. Dit zorgt ervoor dat het huis snel op te leveren is.
 • Oplevering: terwijl de senior went aan de nieuwe woning, kan het ontruimingsbedrijf de woning voor u opleveren. Dit houdt in dat zij de laatste eindinspectie doorlopen met de verhuurder of eigenaar en daarna de sleutels definitief inleveren.

Zelf doen of uitbesteden?

Wij raden aan om de ontruiming voor senioren altijd uit te besteden. Grote veranderingen hebben een grote invloed op de fysieke gezondheid van ouderen. Het leeghalen van hun huis kan hen emotioneel en gestrest maken. Door professionele ontruimers in te schakelen, houdt u meer tijd over om ervoor te zorgen dat de verhuizing van uw (groot)ouder of ander familielid voorspoedig verloopt. Bekommert u zich om de oudere, dan houden de ontruimers zich bezig met de oude woning.

De voordelen van uitbesteden op een rij:

 • Het huis is sneller leeg.
 • U zorgt voor een snelle en stressvrije ontruiming, wat beter is voor senioren.
 • U kunt zich volop richten op de verhuizing van de senioren in plaats van op de oude woning.
 • U bespaart u zich een fysiek en emotioneel zwaar proces.
 • Het huis is eerder klaar voor oplevering, zodat u geld op de huur bespaart.

Met spoed een woningontruiming voor senioren nodig?

Vind snel een vakman in uw regio en profiteer van scherpe prijzen!

Gratis offerte!

Seniorenwoning ontruimen: handige tips!

Staat er binnenkort de ontruiming van een seniorenwoning voor u op de planning? Hieronder geven we u een paar tips:

 • Bereid u alvast voor: bepaal wat er met de inboedel moet gebeuren en vraag uw ouder of grootouder eventueel wat zij willen dat hiermee gebeurt. Dit bespaart op de dag van de ontruiming veel tijd.
 • Stress heeft grote gevolgen voor senioren, voorkom dit daarom zo veel mogelijk. Geef de verhuizing uit handen en zorg ook dat de ontruiming verzorgd wordt. Zo hoeft u zich enkel bezig te houden met het welzijn van uw ouder, grootouder of (oud)oom of -tante tijdens het verhuizen.
 • Senioren woningontruiming na een overlijden? Onderschat dit proces niet. Doe niets zomaar weg, want daar kan u later spijt van krijgen. Sla meubilair tijdelijk op en schakel hulp in van experts.

Woningontruiming senioren gratis offerte

Seniorenwoning laten ontruimen? Vraag gratis offerte aan!

Bij een woningontruiming voor senioren is de hulp van een professioneel ontruimingsbedrijf ontzettend waardevol. Dit zorgt ervoor dat het proces soepel en vlot verloopt, zonder dat senioren onnodig veel stress ervaren. Ook na een overlijden wordt de seniorenwoning discreet en respectvol ontruimd. Op zoek naar ontruimers in uw omgeving?

Vraag een gratis offerte aan en vind professionele ontruimers in uw regio!

U weet zeker dat de seniorenwoning zo snel mogelijk ontruimd is en u bespaart uzelf waardevolle tijd én energie. Bovendien kan de ontruiming een emotioneel zwaar proces zijn, waar u mogelijk nog niet aan toe bent. De offerte is gratis en verder helemaal vrijblijvend: u zit dus nergens aan vast.

Start gratis offerteaanvraag!