Vloer laten verwijderen?

Vraag een gratis woningontruiming offerte aan en vind een geschikte woningontruimer in de buurt. De aanvraag is gratis en zonder enige verplichting.

Nu bereikbaar.


Vloerverwijdering

Het verwijderen van de vloer uit uw oude woning is een lastige en tijdrovende klus. Wanneer de woning is leeggeruimd en de vloer moet worden verwijderd, kost dit onverwacht vaak nog veel moeite. Ook bij vloerverwijdering kan het ontruimingsbedrijf u van dienst zijn.

Zoekt u een vloerverwijderaar in de buurt? Vraag nu een gratis offerte aan!

Op deze pagina leest u meer over het verwijderen van verschillende type vloeren, de kosten van vloerverwijdering en tips.

Vloerverwijdering: welk type vloer?

Elke type vloer vraagt om een eigen werkwijze bij vloerverwijdering. Zo is voor het verwijderen van vloerbedekking ander gereedschap nodig dan voor plavuizen of tegels. Vloeren kunnen sterk verlijmd zijn, waardoor het verwijderen van de vloer erg lastig wordt. Van tegels tot pvc en van vloerbedekking tot betonvloeren, de woningontruimer beschikt over de juiste kennis, ervaring én gereedschap om alle soorten vloeren te verwijderen.

Vloerverwijdering

Hoe vloerbedekking verwijderen?

Vloerbedekking of tapijt van de vloer verwijderen is een vervelend klusje. Als het al lukt om het tapijt er goed af te krijgen, blijven er nog hardnekkige lijmresten over.

Voor het verwijderen van de vloerbedekking heb je in ieder geval een stanleymes nodig. Gaat het om een grote ruimte, zoals een woonkamer of kantoorruimte? Dan is het nodig een speciale machine in te zetten. Deze trekt makkelijk grote stroken van het tapijt los.

Vervolgens, nadat alle vloerbedekking weg is, moeten de lijmresten worden verwijderd. Hiervoor wordt een afbijtmiddel gebruikt dat de lijm doet oplossen. Dit is erg chemisch en niet fijn om mee te werken. Denk er dus om dat u uzelf goed beschermt en de ruimte goed ventileert. Indien er restjes overblijven kunt u deze wegkrabben met een plamuurmes.

Wilt u geen risico lopen op schade aan de ondervloer? Is er sprake van tijdsdruk of heeft u zelf geen zin om vloerbedekking te verwijderen? Schakel dan een woningontruimer in. Vraag een gratis offerte aan!

Het verwijderen van een plavuizen vloer

Een vloerafwerking van plavuizen komt vaak voor. Het is niet alleen duurzaam, het vraagt ook weinig onderhoud. Voor het verwijderen van een plavuizenvloer is professioneel materiaal nodig. Welk materiaal hangt af van de manier waarop het is gelegd. Zo kunnen plavuizen zowel in cement als in lijm zijn gelegd.

Daarnaast is het goed om te weten of er vloerverwarming onder de vloer ligt. Een ander aandachtspunt is de dekvloer. Zo bestaat de kans dat de dekvloer ook los komt bij het verwijderen van de vloer. De ontruimer heeft voor elke situatie de juiste machines voor een mooi resultaat.


Plavuizen laten verwijderen?

Vraag gratis offerte aan!


Parketvloer loshalen

Ook parketvloeren zijn in Nederland erg gebruikelijk. Maar hoe haal je een parketvloer los? Een parket vloer kan op meerdere manieren en in verschillende patronen worden gelegd. Dit maakt het verwijderen een langdurig klusje.

Voor grote ruimtes maakt de ontruimer gebruik van een elektrische machine. Zo is de vakman vaak al in een dag klaar en wordt de ondervloer niet beschadigd. Vervolgens kan de vloer met egaline geëgaliseerd worden. Verklein het risico op schade en schakel een ontruimingsbedrijf in!

Tegelvloeren demonteren

Heeft u een huurwoning en is de tegelvloer zonder toestemming geplaatst? Dan is de kans groot dat deze verwijderd moet worden.

Hoe haal ik vloertegels weg?

Kleine oppervlakken kunt u met een hamer en beitel eventueel zelf verwijderen. Het gevaar bij tegelvloer blijft echter de ondergrond.

Wanneer de tegel met poederlijm is bevestigd, breekt de tegel vaak in kleine stukjes af bij het verwijderen. Dit maakt het een grote klus. Na het verwijderen van de tegels is het nodig om een nieuwe, gladde strijkvloer over de ondergrond aan te brengen.

Trapbekleding verwijderen

Met name tapijt loopt in veel gevallen ook door op de trap. Dit zie je vooral in oudere woningen. Het tapijt is dan niet alleen met lijm vastgemaakt, maar ook met spijkers. Gelukkig neemt de ontruimer ook deze bekleding mee tijdens het verwijderen van de vloer.

Overige vloertypes

Naast de hierboven genoemde vloeren, zijn er natuurlijk nog veel meer mogelijkheden. Houten vloeren of vloeren van pvc, linoleum en kurk vallen natuurlijk ook binnen de expertise van de specialist. Heeft u nog een ander type vloer? Neem dan gerust contact op met de vakman. Hij kijkt dan samen met u naar de mogelijkheden.


Vloer professioneel en snel laten verwijderen?

Vraag een gratis offerte aan en vind een specialist in de buurt!

Gratis offerte!

Bijkomende werkzaamheden

Het verwijderen van de vloer gaat samen met een aantal herstelwerkzaamheden. Zo moeten lijmresten en spijkers worden verwijderd, en gaten worden opgevuld. Bovendien helpt de vakman u ook graag met een nieuwe ondervloer of het egaliseren van de oude vloer, nadat de bedekking is verwijderd.

Wilt u het ontruimingsbedrijf ook inzetten voor een eindschoonmaak?

Bij het opleveren van een woning wordt meestal van u verwacht dat u deze bezemschoon achterlaat. Zo kunnen de nieuwe bewoners er direct in. Alle zorgen uit handen geven?

Schakel een ontruimingsbedrijf in!

Wat kost vloerverwijdering?

De kosten van het vakkundig verwijderen van een vloer zijn afhankelijk van een aantal zaken. Ten eerste is natuurlijk de oppervlakte een factor. Het type vloer speelt echter een grotere rol. Tapijt is bijvoorbeeld een stuk eenvoudiger te demonteren dan een zandcement dekvloer. Dit ziet u terug in de kosten. Wilt u daarnaast dat de vakman het afval afvoert? Moeten lijmresten worden verwijderd en zijn er herstelwerkzaamheden nodig? Dan wordt dit in de prijs meegerekend. Op deze pagina leest u meer over de kosten van een woningontruiming.

Prijs vloer verwijderen

Soort vloerverwijdering Gemiddelde kosten*
Zandcement dekvloer €30,- per m2
Laminaat Tussen €2,50 en €3,50 per m2
Tapijt Tussen €15,- en €50,- per uur
Verwijderen lijmresten Tussen €250,- en €500,- (meerprijs)
Tegelvloer Tussen €10,- en €15,- per m2
PVC-vloer Tussen €10,- en €15,- per m2
Parket zwevend €5,- per m2
Parket gelijmd Tussen €10,- en €15,- per m2

*Let op: het gaat om gemiddelde kosten. Vraag een gratis offerte aan en ontvang een prijsopgave op maat!

Waarom een vakman inschakelen?

Elke situatie vraagt om een andere aanpak. Voor u als bewoner kan het lastig zijn om in te schatten hoeveel werk erbij komt kijken. Bovendien wordt de hoeveelheid overbodige inboedel die u liever afgevoerd ziet, ook vaak onderschat. Gaat het om een huisontruiming na overlijden? Zeker dan is het verstandig een vakman in te schakelen, die de situatie kan beoordelen en een goed prijsvoorstel kan opstellen. De specialist ontzorgt u van A tot Z.

Vloerverwijdering gratis offerte

Hulp nodig bij vloerverwijdering? Gratis offerte!

Hebt u behoefte aan de hulp van een professionele vloerverwijderaar? Vraag een gratis offerte aan! Het ontruimingsbedrijf bespreekt met u een plan van aanpak en offerte op maat. Zo bent u in een mum van tijd van uw oude vloer af. Uw woning is dan klaar voor oplevering of een nieuwe vloer!

De aanvraag is gratis en vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast en kunt zelf beslissen of het bedrijf en de prijs bij u passen.

Start gratis offerteaanvraag!