Bedrijf laten ontruimen?

Vraag een gratis woningontruiming offerte aan en vind een geschikte woningontruimer in de buurt. De aanvraag is gratis en zonder enige verplichting.

Nu bereikbaar.

Bedrijfsontruiming op maat!

Een bedrijfsontruiming is maatwerk. Het kan gaan om het leeghalen van een groot kantoorpand, een oude kledingwinkel of zelfs een complete fabriekshal. Door de ontruiming uit te besteden aan professionele ontruimers bent u verzekerd van een snelle en vakkundige ontruiming.

Vraag nu een gratis offerte aan en vind een ontruimingsbedrijf bij u in de buurt!

Op deze pagina leggen we uit wat een bedrijfsontruiming precies is en wat het inhoudt. Zo weet u wanneer een bedrijfsontruiming uitgevoerd wordt en welke factoren invloed hebben op de kosten. Tot slot geven we u tips en aandachtspunten voor uw eigen bedrijfsontruiming!

Wat is een bedrijfsontruiming?

Een bedrijfsontruiming houdt in dat u een bedrijfspand helemaal leeg haalt en bezemschoon oplevert. Dit gebeurt vaak na een faillissement, maar komt ook voor na een bedrijfsverhuizing of fusie. Er blijft dan een deel van de inboedel staan die niet meer gebruikt wordt.

Een ontruiming zorgt ervoor dat het pand, hoe groot ook, zo snel mogelijk leeg is en opgeleverd wordt. Dit bespaart veel kosten, omdat u geen extra maanden huur meer hoeft te betalen! Bij een faillissement is het dus extra belangrijk dat dit snel gebeurt! Een ontruimingsbedrijf is hierbij een uitkomst.

Wanneer is een bedrijfsontruiming nodig?

Een bedrijfsontruiming vindt vaak plaats na een faillissement of fusie. Bij een bedrijfsverhuizing kan het ook voorkomen: als u verhuist naar een kleiner pand en een deel van de inboedel achterlaat.

Een bedrijfsontruiming is nodig als:

 • er sprake is van een faillissement of sluiting;
 • u verhuist naar een kleiner bedrijfspand;
 • uw bedrijf gaat fuseren;
 • een bedrijf wordt overgenomen.

Bedrijfsontruiming

Wat kost een bedrijfsontruiming?

Wilt u een winkel met een oppervlak van 320 m² laten ontruimen, dan kost dit gemiddeld €2.860,- tot €19.080,-. Dat verschil in prijs is groot: dat heeft vooral te maken met de omvang van de inboedel en de bereikbaarheid van het pand. Over het algemeen geldt: hoe groter het pand en hoe meer spullen er zijn, des te hoger de kosten.

Zo kost het ontruimen van een relatief klein horecapand van 150 m² gemiddeld €1.400,- tot €9.300,- en liggen de prijzen voor het ontruimen van een grote kantoorruimte van 600 m² of meer rond de €5.535,- tot €36.900,-.

Bedrijfsontruiming kosten 2024

Type bedrijfspand Prijzen* Gemiddelde grootte
Winkel €2.860,- tot €19.080,- 320 m²
Horecapand €1.400,- tot €9.300,- 150 m²
Kantoorruimte €5.535,- tot €36.900,- 600 m²
Opslagruimte €4.900,- tot €32.640,- 550 m²

Bedrijfsontruiming tegen een scherpe prijs?

Vraag snel een gratis offerte aan en profiteer van lage prijzen!

Gratis offerte!

Factoren die de kosten beïnvloeden

De kosten van elke bedrijfsontruiming verschillen en deze zijn vooral afhankelijk van de hoeveelheid werk die de ontruimers uitvoeren. Zo is het leeghalen van een fabriekshal met grote apparaten en machines meer tijdrovend dan het leeghalen van een oude kledingwinkel. Verschillende factoren beïnvloeden de kosten.

De kosten van de bedrijfsontruiming is afhankelijk van:

 • de grootte van het pand;
 • de omvang en de waarde van de inboedel;
 • het aantal ontruimers dat nodig is bij de bedrijfsontruiming;
 • de bereikbaarheid van het pand;
 • eventuele extra werkzaamheden die u laat uitvoeren.

Hoe verloopt een bedrijfsontruiming?

Elk bedrijf is uniek en daarom maakt de ontruimer voor een bedrijfsontruiming altijd een plan van aanpak op maat. In overleg bepaalt u wanneer de bedrijfsontruiming plaatsvindt. Samen bepaalt u wat er met de inboedel gebeurt en welke werkzaamheden de ontruimers uit moeten voeren: denk bijvoorbeeld aan het repareren van beschadigde vloeren en muren of het vernietigen van het archief.

Hieronder staat het stappenplan van een bedrijfsontruiming: benieuwd wat het ontruimen van uw bedrijf kost? Vraag dan snel een gratis offerte aan.Stap 1: inventarisatie

De inventarisatie is een eerste kennismakingsgesprek waarbij de ontruimer langskomt bij het bedrijfspand. Pas wanneer hij de omvang van het pand ziet en weet hoeveel spullen hij moet ontruimen, kan hij een offerte op maat opstellen. U overlegt welke werkzaamheden plaatsvinden en wat u wilt dat de ontruimers doen. Aan de hand hiervan krijgt u de offerte. Indien akkoord spreekt u een datum af waarop de bedrijfsontruiming uitgevoerd wordt.

Stap 2: de ontruiming

Afhankelijk van de omvang van het pand én de inboedel, komen er op de afgesproken dag meerdere bedrijfsontruimers. Zij beginnen met het leeghalen van het pand. Hiervoor gebruiken zij de juiste materialen. Bij grote fabriekshallen is bijvoorbeeld vaak hijs- en heftechniek nodig om grote apparatuur te verplaatsen.

De inboedel wordt verkocht, afgevoerd of tijdelijk opgeslagen: u bepaalt zelf wat hiermee gebeurt.

Stap 3: schoonmaak- en reparatiewerkzaamheden

Een bedrijfspand dat jarenlang gebruikt is, zal flink wat onderhoud nodig hebben om terug te keren in de originele staat. De ontruimers voeren deze werkzaamheden voor u uit. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van grote vlekken op vloeren, het slopen van beschadigde tussenmuren of het dichten van gaten en herstellen van elektra.

Zeker bij bedrijfspanden waar vaak klanten over de vloer kwamen is specialistisch schoonmaakwerk heel belangrijk. Bespaar uzelf veel tijd door dit uit te besteden aan de bedrijfsontruimers.

Stap 4: oplevering

De laatste stap is de oplevering. De ontruimers leveren het pand aan u op, waarna u de sleutel kunt inleveren bij de verhuurder. Heeft u hier geen tijd voor of ziet u dit niet zitten? Dan is het ook mogelijk de oplevering uit te besteden. Zij lopen nog éénmaal door het pand met de verhuurder voor de eindcontrole en leveren dan de sleutel voor u in. Zo bent u hier helemaal van af!

Archiefvernietiging

Bij het ontruimen van kantoorpanden is archiefvernietiging vaak een belangrijk deel van de werkzaamheden. In archieven staat vaak gevoelige informatie die niet op straat mag belanden: het is dus belangrijk om hier op de juiste manier mee om te gaan. De ontruimers leveren beveiligde containers voor papieren én digitale archieven. Binnen 24 uur na het ophalen van deze containers, wordt het archief effectief vernietigd.


Bedrijfsontruiming uitbesteden?

Vind snel een expert bij u in de buurt: vraag een gratis offerte aan!


Bedrijfsontruiming: waar moet u op letten?

Laat u binnenkort een bedrijfsuitvoering uitvoeren? Hieronder geven we u een paar handige tips en aandachtspunten. Zo bereidt u zich goed voor!

 • Om te besparen op de bedrijfsontruiming is het slim om te kijken welke inboedel nog geld waard is en eventueel verkocht kan worden. Denk aan bureaus, archiefkasten maar ook andere apparatuur.
 • Gaat u fuseren of is er een overname? Doe dan niet direct alle inboedel weg. Misschien komt er later nog iets van pas! Laat dit dan, als het mogelijk is, tijdelijk opslaan.
 • Heeft u de spullen niet meer nodig? Dan is het ook mogelijk om de kantoormeubelen of andere inboedel te doneren aan goede doelen.

Gratis offerte bedrijfsontruiming

Bedrijf ontruimen? Vind snel een ontruimingsbedrijf in uw regio!

Wilt u uw bedrijf professioneel laten ontruimen, zodat het zo snel mogelijk leeg is? Professionele ontruimers maken een plan van aanpak op maat. Zij regen alles wat nodig is om het bedrijfspand te ontruimen, van vrachtwagens en kranen tot verhuisliften en nog veel meer. Door uw bedrijfspand zo snel mogelijk op te leveren bespaart u op de huurkosten!

Vind snel een ontruimingsbedrijf in uw regio: vraag een gratis offerte aan!

Een ontruimer in uw eigen omgeving stuurt u zo snel mogelijk een offerte op maat toe: zo krijgt u een duidelijke indicatie van de totale kosten. De offerte krijgt u gratis en u zit nergens aan vast!

Start gratis offerteaanvraag!