Ontruiming tegen inboedel?

Vraag een gratis woningontruiming offerte aan en vind een geschikte woningontruimer in de buurt. De aanvraag is gratis en zonder enige verplichting.

Nu bereikbaar.

Huis ontruimen in ruil voor inboedel?

Steeds meer mensen laten hun huis ontruimen in ruil voor de inboedel. Dit houdt in dat het ontruimingsbedrijf de inboedel opkoopt en de waarde hiervan verrekend met de kosten: zo bent u goedkoper uit! Benieuwd wat uw inboedel waard is?

Vraag nu een gratis offerte aan!

U ontvangt daarna zo snel mogelijk een offerte op maat en vind zo snel mogelijk een ontruimingsbedrijf bij u in de buurt.

Benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor het ontruimen van uw huis in ruil voor de inboedel? Op deze pagina leggen we uit wat dit inhoudt en hoe het werkt. Ook krijgt u inzicht in de gemiddelde kosten van een ontruiming en leest u over de voor- en nadelen van het verkopen van de inboedel.

Inboedel verkopen: hoe werkt het?

U moet een huis ontruimen: na een verhuizing, overlijden of emigratie bijvoorbeeld. De inboedel blijft achter en u weet nog niet wat u hiermee wilt doen.

Laat de inboedel opkopen door de woningontruimers!

Het voordeel hiervan is dat de waarde van de inboedel wordt verrekend met de kosten, waardoor u een flinke korting krijgt. Het verkopen van de inboedel gaat als volgt te werk:

  • Inboedel taxeren: de ontruimer neemt eerst een kijkje in de woning en kijkt daarbij goed naar de inboedel. Dankzij jarenlange ervaring maakt hij een goede schatting van de waarde van de inboedel, deze laat hij u uiteraard ook weten.
  • Een bod op de inboedel: nu u de waarde van de inboedel weet, doet de ontruimer u een aanbod. Houd er rekening mee dat het aanbod nooit zo hoog is als de daadwerkelijke waarde van de inboedel. De ontruimers gaan de inboedel een tweede leven geven en weer doorverkopen, dat kan alleen als zij zelf niet de hoofdprijs betalen.
  • Bod akkoord? Dan verrekenen zij dit bedrag met de kosten van de ontruiming. Afhankelijk van de waarde van uw inboedel, zorgt dit voor een grote korting.

Huisontruiming in ruil voor inboedel

Huis gratis ontruimen: is dat mogelijk?

Als de waarde van de inboedel wordt verrekend met de kosten van de ontruiming, is het dan ook mogelijk om uw huis gratis te ontruimen?

In theorie: ja. Maar in de praktijk komt dit eigenlijk nooit voor.

Het ontruimingsbedrijf taxeert de waarde van de inboedel. Vaak is dit stukken lager dan wat u misschien verwacht. Oude kasten, boeken en meubels zijn in veel gevallen niet heel veel meer waard. Gaat het om een inboedel met veel antieke sierraden en kunst? Dan loopt de waarde van de inboedel snel op. Maar ontruimers zien vaak dat deze écht waardevolle items in de familie gehouden worden en niet worden verkocht met de rest van de inboedel. Een huis gratis leeghalen na een overlijden wordt dus eigenlijk niet gedaan.


Huis ontruimen in ruil voor uw inboedel?

Vraag een gratis offerte aan en vind snel een woningontruimer bij u in de buurt!

Gratis offerte!

Wat kost een woningontruiming?

Voor het ontruimen van een kleine ruimte, zoals een garage of berging, betaalt u gemiddeld €200,- tot €700,-. Hoe groter de ruimte en hoe meer spullen ontruimd moeten worden, des te hoger de kosten. Voor een eengezinswoning betaalt u gemiddeld €800,- tot €2.000,- en bij een grotere, vrijstaande woning betaalt u rond de €1.000,- tot €2.500,-.

Hoewel u de ontruiming in veel gevallen niet gratis kan laten uitvoeren, kunt u door de inboedel op te laten kopen wél een flinke korting regelen.

Prijzen ontruimingsbedrijf 2024

Omschrijving Gemiddelde kosten*
Garage, berging en opslagruimte ontruimen €200,- tot €700,-
Kleine woning, 1 of 2 kamers ontruimen €450,- tot €1.000,-
Seniorenwoning ontruimen €250,- tot €900,-
Eengezinswoning ontruimen €800,- tot €2.000,-
Grote woning, meer dan 3 kamers ontruimen €1.000,- tot €2.500,-
Schoonmaken €20,- per uur
Vloerbedekking verwijderen €2,50 per m²
Afvalstortkosten €150,- tot €750,-
Voorrijkosten €0,25 tot €0,50 per km

*Let op: dit zijn richtprijzen. Exacte kosten weten? Vraag een gratis offerte aan!


Inboedel verkopen en huis laten ontruimen?

Laat uw huis ontruimen in ruil voor de inboedel: vraag snel een gratis offerte aan!


Ontruiming tegen de verkoop van uw inboedel: de voordelen

Er zijn verschillende redenen waarom het slim is uw huis te ontruimen in ruil voor de inboedel. Zo bent u in één keer van de spullen af en hoeft u geen verschillende kopers te zoeken voor verschillende items. Het huis is snel leeg en u bent altijd verzekerd van een eerlijke prijs!

Dit zijn de voordelen van het laten opkopen van uw inboedel:

  • U bent in één keer van de inboedel af en hoeft niet per meubel individueel te bepalen wat hiermee moet gebeuren.
  • U bent verzekerd van een eerlijke prijs voor uw inboedel.
  • Het is een milieuvriendelijke optie, omdat een groot deel van de inboedel op deze manier een tweede leven krijgt.
  • U krijgt een flinke korting op het ontruimen van uw huis en de woning is direct klaar voor de oplevering.

Zijn er ook nadelen?

Een mogelijk nadeel is dat u met het laten opkopen van de inboedel misschien niet de beste prijs krijgt. De ontruimers geven u altijd een eerlijk bod, maar zij moeten er zelf ook aan kunnen verdienen. Zou u de inboedel zelf verkopen via marktplaats, facebook of kennissen, dan kunt u hier meer geld voor krijgen. Een nadeel daarvan is echter dat u véél meer tijd en energie kwijt bent. Bovendien duurt het langer voor u het huis kunt ontruimen en daardoor bent u weer meer geld kwijt aan huur of de hypotheek.

Huis ontruimen gratis offerte

Inboedel verkopen en huis ontruimen? Gratis offerte!

Bent u benieuwd wat uw inboedel waard is? Laat deze taxeren door een professionele woningontruimer in uw regio. U krijgt altijd een eerlijk bod waardoor u een stuk goedkoper uit bent op de kosten van het ontruimen van het huis. Op zoek naar een ontruimer bij u in de buurt?

Vraag snel een gratis offerte aan en vind een ontruimingsbedrijf bij u in de buurt!

U ontvangt zo snel mogelijk een offerte in uw mailbox. U vindt zo snel mogelijk een betrouwbaar ontruimingsbedrijf bij u in de buurt en u bent bovendien altijd verzekerd van een eerlijke prijs. De offerteaanvraag is gratis en zonder verplichtingen.

Start gratis offerteaanvraag!