Inboedel laten taxeren?

Vraag een gratis woningontruiming offerte aan en vind een geschikte woningontruimer in de buurt. De aanvraag is gratis en zonder enige verplichting.

Nu bereikbaar.

Inboedel taxeren

Overweegt u bij een woningontruiming uw inboedel te verkopen? Dan is het taxeren van de inboedel een goed idee. Zo krijgt u een goede indruk van de waarde van uw spullen, zodat u zeker weet dat u dit voor een eerlijke prijs verkoopt.

Vraag snel een gratis en vrijblijvende offerte aan!

U komt zo snel mogelijk in contact met een ontruimingsbedrijf in uw regio, die u inboedel voor u kan taxeren.

Op deze pagina leggen we uit wat het inhoudt om een inboedeltaxatie uit te laten voeren en waarom dit belangrijk is. Ook leest u hoe deze inboedeltaxatie in z’n werk gaat en wat het kost om uw inboedel te taxeren.

Wat is een inboedeltaxatie?

Een inboedeltaxatie houdt in dat een expert de waarde bepaalt van uw inboedel. Dit is nodig als u gaat scheiden en de inboedel eerlijk wilt verdelen, of als u de woning ontruimd en de hele inboedel wil laten opkopen. De vakman heeft jarenlange ervaring en berekent de dagwaarde van de verschillende meubelen, kunst en sierraden. Weet u de nieuwwaarde van iets niet meer? In dat geval schat de vakman de huidige waarde op basis van zijn ervaring en onderzoek.

De voordelen van een inboedeltaxatie door een expert:

  • U krijgt de dagwaarde van de complete inboedel.
  • Zo kunt u een goede prijs vragen als u de inboedel wil verkopen.
  • Het maakt het makkelijker de inboedel eerlijk te verdelen.
  • Het is een goede manier om de waarde optimaal te verzekeren.

Gratis offerte woningontruimer

Waarom de inboedel taxeren?

Er zijn verschillende momenten waarop het belangrijk is de inboedel te laten taxeren. Veel mensen doen dit bij een woningontruiming: zij laten de inboedel dan direct opkopen door de ervaren ontruimers en met een taxatie weten zij precies wat de inboedel waard is en wat zij hiervoor kunnen krijgen.

Andere redenen om te kiezen voor een inboedeltaxatie zijn bijvoorbeeld een echtscheiding of ontruiming na overlijden, waarbij de inboedel eerlijk verdeeld moet worden. Door de spullen te taxeren kunt u samen bepalen wat met wie meegaat. Daarnaast gebeurt het regelmatig dat een inboedelverzekering wil dat de waarde van de inboedel professioneel getaxeerd wordt: dit is vooral belangrijk bij een hele waardevolle inboedel, zodat deze optimaal verzekerd is.


Uw inboedel professioneel laten taxeren?

Doe een gratis offerteaanvraag!

Gratis offerte!

Hoe verloopt een inboedeltaxatie?

Hoe verloopt een inboedeltaxatie precies? De taxateur komt het liefst bij u langs om de inboedel in persoon te zien. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan is het in sommige situaties ook een optie om te kiezen voor een online taxatie. Hieronder leggen we uit hoe een expert te werk gaat bij het taxeren van de inboedel. Wilt u een vakman inschakelen? Vraag dan snel een gratis offerte aan!

1. Inventarisatie

De eerste en belangrijkste stap is de inventarisatie. Hierbij loopt u samen met de taxateur door het huis waarbij een inventarisatie wordt gemaakt van de volledige inboedel. De taxateur vraagt hierbij om een aantal gegevens: het jaar waarin u de verschillende items heeft gekocht en het aankoopbedrag. Deze gebruikt de taxateur om de dagwaarde te bepalen.

Heeft u deze gegevens niet meer? Dan geeft de taxateur een persoonlijk advies wat betreft de waarde. Dankzij zijn kennis en ervaring geeft hij hierin in passend advies.

De inventarisatie neemt, afhankelijk van de omvang van de inboedel, zo’n 1,5 tot 2 uur. Heeft u een groot huis met heel veel spullen, dan kan het natuurlijk zijn dat het taxeren van de inboedel meer tijd kost.

2. Taxatierapport

Na de inventarisatie gaat de expert aan de slag met het taxatierapport. Dit is een groot verslag met daarin een lijst met alle spullen (eventueel met foto) met daarbij het jaar van aankoop, het aankoopbedrag en de dagwaarde. In het geval van een totale inboedeltaxatie met het doel om de inboedel op te laten kopen, staat er ook een totaalwaarde vermeld.

Een rapport bevat, afhankelijk van de taxateur, zo’n 100 items per rapport. In veel gevallen is dit meer dan genoeg: voor 6 dezelfde eettafelstoelen wordt bijvoorbeeld slechts 1 item gerekend. Bij meer spullen is een extra taxatierapport nodig.

Let op: wilt u uw inboedel verkopen aan de woningontruimers? De waarde van de inboedel die tijdens de inboedeltaxatie wordt bepaald, is niet het bedrag dat u voor de inboedel krijgt! De woningontruimers hebben de intentie om de inboedel op te knappen, te veilen of om op een andere manier een tweede leven te geven. Dat kan uiteraard alleen als zij niet de hoofdprijs betalen voor de inboedel. Wel bent u altijd verzekerd van een eerlijke prijs!

Wat kost de inboedel laten taxeren?

In de meeste gevallen is het taxeren van de inboedel niet gratis. Kiest u ervoor om de inboedel op te laten kopen door de woningontruimers, dan kan het zijn dat de kosten van het taxeren van de inboedel worden afgetrokken van de waarde van de inboedel.

Hoeveel het taxeren precies kost hangt af van de omvang van de inboedel, de grootte van het rapport en hoeveel informatie u zelf geeft aan de taxateur. Als deze zelf op onderzoek uit moet gaan, dan is hij langer bezig en liggen de kosten hoger. Voor het taxeren van de volledige inboedel betaalt u een bedrag vanaf €300,-.

Hier leest u meer over de kosten van een woningontruiming.

Gratis offerte woningontruimer

Inboedel laten taxeren? Gratis offerte!

Wilt u de inboedel verkopen en daarom laten taxeren? Of wilt u de inboedel verdelen tussen u en uw ex-partner en wilt u daarom graag weten wat alles waard is? Schakel dan de hulp van een ervaren woningontruimer in. Deze weet als geen ander wat de waarde is van de verschillende items en zo krijgt u zeker weten een goede prijs.

Vraag snel een gratis offerte aan en vindt een ontruimingsbedrijf bij u in de buurt!

Na uw aanvraag ontvangt u zo snel mogelijk de prijsopgave van een ontruimingsbedrijf uit uw regio. De aanvraag is gratis en verder zonder verplichtingen, dus u hoeft niet bang te zijn dat u ergens aan vastzit!

Start gratis offerteaanvraag!