Boedelruiming laten uitvoeren?

Vraag een gratis woningontruiming offerte aan en vind een geschikte woningontruimer in de buurt. De aanvraag is gratis en zonder enige verplichting.

Nu bereikbaar.

Boedelruiming

Een boedelruiming houdt in dat u de volledige inboedel uit huis laat halen. Zo is het huis snel leeg en klaar voor de oplevering. Door de boedelruiming uit te laten voeren door professionals, bespaart u zichzelf veel tijd, energie en spierpijn. Op zoek naar boedelruimers bij u in de buurt?

Vraag nu een gratis offerte aan en vind snel een boedelruimer!

U ontvangt daarna een offerte op maat en vindt zo snel een boedelruimer bij u in de buurt. Op deze pagina leest u wat een boedelruiming is en wanneer u dit nodig heeft. Natuurlijk leest u meer over de prijzen en de werkzaamheden van boedelruimers en krijgt u tips voor als u zelf aan de slag wilt.

Wat is een boedelruiming?

Een boedelruiming wordt ook wel een woningontruiming genoemd. Bij een boedelruiming gaat het erom dat een huis volledig leeg moet zijn. De boedelruimers doen dit door de inboedel te categoriseren:

 • Inboedel die moet blijven, eventueel tijdelijk opgeslagen moet worden.
 • Inboedel die wordt afgevoerd naar de stort.
 • Inboedel die wordt verkocht of gedoneerd.

Op het terrein staat een grote vrachtwagen. Deze voeren ze na de boedelruiming af, waardoor u niet blijft zitten met overbodige zaken die u afgevoerd wilt zien. Een boedelruiming heeft als doel om het huis zo snel mogelijk leeg te maken, en klaar voor de oplevering of overdracht.

Wanneer is een boedelruiming nodig?

Een boedelruiming is vaak nodig na een verhuizing waarbij niet alle inboedel meeverhuist. Bijvoorbeeld als u gaat samenwonen met uw partner of als u gaat emigreren. Maar er zijn nog meer situaties waarin een boedelruiming belangrijk is:

 • Na een overlijden
 • Bij een uithuiszetting
 • Bij het faillissement van een bedrijf
 • Bij een fusie of overname

Boedelruiming

Wat kost een boedelruiming?

Gaat het om een boedelruiming in een kleine woning of appartement met 1 tot 2 kamers, dan liggen de kosten gemiddeld tussen de €450,- tot €1.000,-. Het gaat hierbij om gemiddelden, omdat de prijs sterk afhankelijk is van de omvang van de inboedel zelf.

Bij een eengezinswoning liggen de kosten tussen de €800,- tot €2.000,- en bij een grotere woning betaalt u gemiddeld €1.000,- tot €2.500,-.

U moet ook rekening houden met andere kosten. Zo brengen de meeste boedelruimers voorrijkosten van gemiddeld €0,25 tot €0,50 per kilometer in rekening. Door te kiezen voor een boedelruimer in de buurt houdt u de voorrijkosten laag. De afvalstortkosten liggen gemiddeld rond de €150,- tot €750,-. Dit is afhankelijk van de gemeente.

Boedelruiming prijs 2024

Omschrijving Gemiddelde kosten*
Kleine woning, 1 of 2 kamers ontruimen €450,- tot €1.000,-
Seniorenwoning ontruimen €250,- tot €900,-
Eengezinswoning ontruimen €800,- tot €2.000,-
Grote woning, meer dan 3 kamers ontruimen €1.000,- tot €2.500,-
Afvalstortkosten €150,- tot €750,-
Voorrijkosten €0,25 tot €0,50 per km

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Voor een exacte prijs, vraag een gratis offerte aan.


Op zoek naar boedelruimers voor uw huisontruiming?

Vind snel een bedrijf bij u in de buurt: vraag een gratis offerte aan!

Gratis offerte!

Factoren die de prijs van een boedelruiming beïnvloeden

De prijs wordt onder meer beïnvloed door:

 • De grootte van het huis: hoe meer kamers er zijn, hoe groter de boedelruiming.
 • De omvang van de inboedel: dit bepaalt hoeveel boedelruimers er nodig zijn en hoe veel vrachtwagens de boedelruimers gebruiken.
 • De waarde van de inboedel: de boedelruimers kunnen de inboedel opkopen, de waarde wordt getaxeerd en afgetrokken van de kosten.
 • Spoed of niet: een spoed boedelruiming is duurder omdat de vakmannen direct langskomen en het huis vaak al binnen één of enkele dagen helemaal leeg hebben.
 • Afvalstortkosten: deze verschillen per gemeente, maar liggen gemiddeld tussen de €150,- tot €750,-.
 • Voorrijkosten: u betaalt voorrijkosten per kilometer, kies daarom altijd een boedelruimer bij u in de buurt.

Wat doen boedelruimers?

U kunt boedelruimers inschakelen voor verschillende werkzaamheden in en rond het huis. U kunt ze inschakelen voor het ontruimen van de inboedel, maar het is ook mogelijk om ze in te huren voor het opruimen van de inboedel. Dit vindt vaak plaats bij mensen met verzamelwoede.

Hieronder leest u meer over de verschillende werkzaamheden van boedelruimers. Wilt u ook hulp met uw boedelontruiming? Vraag dan een gratis offerte aan!

1. Inboedel ontruimen

De meest voorkomende taak van boedelruimers is een volledige boedelontruiming. Hierbij wordt het huis snel leeggehaald met als doel het pand klaarmaken voor de oplevering. Door de boedelruiming uit te besteden aan vakmannen weet u zeker dat het huis snel leeg is: zo bespaart u op de huurkosten.

2. Inboedel opruimen

Het komt ook wel eens voor dat een huis door verzamelwoede zó vol staat dat de veiligheid in het geding komt. In dat geval schakelt u het beste professionele boedelruimers in om te helpen met het opruimen van de inboedel. Een groot deel van de inboedel wordt afgevoerd naar de stort, de rest van het huis wordt opgeruimd en schoongemaakt. Dit verbetert de leefbaarheid en veiligheid in de woning.

3. Overige werkzaamheden

Andere werkzaamheden die boedelruimers uitvoeren, zijn reguliere herstel- en schoonmaakwerkzaamheden. Dit doen zij altijd volgens de voorschriften van de verhuurder, zodat het huis direct bezemschoon opgeleverd kan worden: u hoeft zelf niets meer te doen! Denk aan het schoonmaken van het sanitair en het dichten van gaten of andere beschadigingen. Eventueel neemt de boedelruimer ook de oplevering op zich. Zo hoeft u niet langs te komen voor de eindinspectie en het inleveren van de sleutels.


Met spoed een boedelruiming uitvoeren?

Bel en kom direct in contact met een boedelruimer in uw regio!


Boedelruiming zelf doen of uitbesteden?

Een boedelruiming is een grote klus: onderschat deze niet. Doet u dit zelf, dan bent u zeker meerdere werkdagen bezig. Wilt u toch zelf aan de slag, schakel dan hulp in van familie of vrienden. Verdeel de inboedel in categorieën en gooi zoveel mogelijk oude spullen weg: dit bespaart u veel werk. De inboedel kunt u doneren of verkopen via marktplaats of facebook.

Wilt u uzelf tijd en energie besparen? Dan is het slim om te kiezen voor professionele boedelruimers.

Dit bespaart u geld omdat u het huis sneller kan opleveren. Bovendien hoeft u geen zware meubels en dozen te tillen en krijgt u dus geen spierpijn de volgende dag. Het uitbesteden van de boedelruiming heeft belangrijke voordelen:

 • Met een vakman is het huis sneller leeg.
 • Zo kan u het huis eerder opleveren en bespaart u op de kosten.
 • U hoeft niet alle inboedel apart te verkopen en af te voeren.
 • U bespaart uzelf een fysiek zwaar en vaak emotioneel proces.

Boedelruiming gratis offerte

Boedelruimers gezocht? Gratis offerte!

Moet u een huis leeghalen en heeft u niet de tijd om dit zelf te doen? Of wilt u het huis zo snel mogelijk leeg zodat u niet nog een extra maand huur hoeft te betalen? In deze gevallen is het aan te raden om professionele boedelruimers in te schakelen. Op zoek naar een bedrijf bij u in de buurt?

Vraag een gratis offerte aan!

U ontvangt deze gratis en zonder verplichtingen, u zit dus nergens aan vast! De boedelruiming is gratis en helemaal vrijblijvend! U vindt snel een betrouwbaar ontruimingsbedrijf en bent zo altijd verzekerd van een eerlijke prijs.

Start gratis offerteaanvraag!