Ontruimingsbedrijf gezocht?

Vraag een gratis woningontruiming offerte aan en vind een geschikte woningontruimer in de buurt. De aanvraag is gratis en zonder enige verplichting.

Nu bereikbaar.


Ontruimingsbedrijf

Ontruimingsbedrijven zetten zich in voor het leeghalen van huizen en bedrijven. Zij brengen zelfs de meest verouderde en versleten huizen weer terug in de originele staat, zodat deze zo snel mogelijk klaar is voor de nieuwe bewoners! Wilt u ook een ontruimingsbedrijf inschakelen?

Vraag een gratis offerte aan en vind snel een ontruimingsbedrijf in uw regio!

Op deze pagina leggen we uit wat ontruimingsbedrijven voor u kunnen betekenen en wat zij precies doen. Tot slot geven we u handige tips voor het kiezen van het beste ontruimingsbedrijf!

Wat doet een ontruimingsbedrijf?

Ontruimingsbedrijven zijn in te schakelen voor tal van verschillende ontruimingen. Hieronder hebben we de belangrijkste werkzaamheden voor u op een rij gezet:

 • Standaard huisontruiming: het leeghalen van een standaard woonhuis, binnen de gewenste periode.
 • Seniorenontruiming: het leeghalen van een zorgkamer of seniorenwoning, vaak na een overlijden. In verband met nieuwe bewoners moet dit al snel na het afscheid gebeuren.
 • Ontruimen van appartement of flat: bestaat uit het leeghalen van een appartement. Indien er geen lift aanwezig is, worden andere middelen ingezet. Zoals een verhuislift of kraan om meubels naar beneden te tillen.
 • Vervuilde woning ontruimen: het ontruimen van huizen die enorm slecht onderhouden zijn. De vakmannen dragen hiervoor beschermende kleding en maskers. Inboedel is vaak aangetast door schimmel of ander vuil en wordt daarom afgevoerd naar de vuilstort. Ook een schoonmaak is mogelijk.
 • Verzamelwoede opruimen: dit bestaat uit het opruimen van huizen die door verzamelwoede onbewoonbaar zijn geworden. Het huis wordt in originele staat teruggebracht.
 • Wietplantage ontruimen: het leeghalen van een verlaten hennepplantage die vaak bestaat uit gevaarlijke onderdelen en elektra. Doe dit nooit zelf, maar schakel altijd een ontruimingsbedrijf in.
 • Overige werkzaamheden: de ontruimers voeren schoonmaak- en reparatiewerkzaamheden uit, zodat het huis klaar is voor de oplevering. Zij voeren eventueel de oplevering zelf uit, zodat u niet zelf hoeft terug te komen voor het inleveren van de sleutel.

Ook voor een zolder, tuin-, spoed- of bedrijfsontruiming kunt u het beste terecht bij een ontruimingsbedrijf. Moet u uw woning of pand bezemschoon opleveren? Schakel de hulp in van een professionele ontruimer!

Ontruimingsbedrijf

Wat kost een ontruimingsbedrijf?

Hoe hoog de kosten voor het inschakelen van een ontruimingsbedrijf zijn, hangt volledig af van uw woning en de situatie. Het ontruimen van een seniorenwoning kost gemiddeld €250,- tot €900,- en voor het ontruimen van een gemiddelde eengezinswoning betaalt u rond de €800,- tot €2.000,-.

Onthoud ook dat u kosten betaalt voor overige werkzaamheden. Zo kost het storten van afval gemiddeld €150,- tot €750,- maar hangt het precieze bedrag af van de hoeveelheid en de kosten van de gemeente. Qua voorrijkosten kunt u rekening houden met ongeveer €0,25 tot €0,50 per kilometer. Door te kiezen voor een ontruimingsbedrijf in uw eigen regio houdt u de voorrijkosten dus laag!

Ontruimingsbedrijven: kosten 2024

Omschrijving Gemiddelde kosten*
Garage, berging en opslagruimte ontruimen €200,- tot €700,-
Kleine woning, 1 of 2 kamers ontruimen €450,- tot €1.000,-
Seniorenwoning ontruimen €250,- tot €900,-
Eengezinswoning ontruimen €800,- tot €2.000,-
Grote woning, meer dan 3 kamers ontruimen €1.000,- tot €2.500,-
Schoonmaken €20,- per uur
Vloerbedekking verwijderen €2,50 per m²
Afvalstortkosten €150,- tot €750,-
Voorrijkosten €0,25 tot €0,50 per km

*Let op: dit zijn richtprijzen. Exacte kosten weten, vraag dan een gratis offerte aan!


Op zoek naar een ontruimingsbedrijf in uw regio?

Vraag snel een gratis offerte aan en vind snel een geschikte ontruimer!

Gratis - Vrijblijvend

Hoe vind ik een goed ontruimingsbedrijf? Handige tips!

Hoe kiest u nu het beste bedrijf tussen alle ontruimingsbedrijven in uw regio? Hieronder geven we u een paar aandachtspunten en tips, zodat u zeker weet dat u kiest voor een betrouwbare vakman. Bent u nog op zoek naar ontruimingsbedrijven? Twijfel dan niet en vraag snel een gratis offerte aan!

1. Kijk naar de locatie

De meeste ontruimingsbedrijven brengen voorrijkosten in rekening. Deze liggen gemiddeld tussen de €0,25 tot €0,50 per kilometer, maar dat verschilt per bedrijf. Door te kiezen voor een ontruimingsbedrijf bij u in de buurt houdt u de kosten dus zo laag mogelijk.

2. Eerste kennismakingsgesprek

De meeste ontruimingsbedrijven komen eerst langs voor een persoonlijk gesprek. Hierbij kijken ze naar de woning, de inboedel en de situatie. Of er bijvoorbeeld nog extra materiaal nodig is voor het ontruimen van de woning, zoals een ladderlift of parkeervergunning of ontheffing.

3. Hoe zijn de kosten opgebouwd

Na een eerste kennismakingsgesprek krijgt u een offerte op maat aangeboden. Kijk eens goed naar de opbouw van de prijzen. Komen hier nog kosten bij of gaat het om een totaalprijs? Het is altijd slim om te kijken naar de voorwaarden zodat u zeker weet dat u verzekerd bent van een eerlijke prijs.

4. Wat gebeurt er met de inboedel?

Het is altijd goed om te vragen wat er met de inboedel gebeurt, ook als u deze niet laat taxeren en opkopen. Veel ontruimingsbedrijven zorgen voor een goede recycling waarbij de spullen tijdens het ontruimen zo goed mogelijk gescheiden worden. Vindt u dit belangrijk, dan is het goed om na te vragen wat er met de inboedel gebeurt en hoe dit wordt afgevoerd.


Ontruimingsbedrijf gezocht?

Bel en kom snel in contact met een bedrijf bij u in de buurt!

Bel: 085 500 1338

Waarom ontruimingsbedrijven inschakelen?

Een huis ontruimen kan ook zelf, maar het inschakelen van een ontruimingsbedrijf heeft grote voordelen. Allereerst is het huis door de jarenlange ervaring van de vakman zo snel mogelijk leeg: sneller dan wanneer u samen met uw familie het huis leeghaalt. Bovendien krijgt u een persoonlijk advies en weet u zeker dat de inboedel goed terecht komt.

Dit zijn een paar van de belangrijkste redenen om op zoek te gaan naar ontruimingsbedrijven:

 • U bespaart veel tijd en energie.
 • Het huis is zo snel mogelijk leeg en klaar voor de oplevering.
 • U krijgt een goede prijs voor de waardevolle inboedel.
 • U hoeft zelf geen materialen of gereedschappen te regelen.

Ontruimingsbedrijf gratis offerte

Ontruimingsbedrijf gezocht? Vergelijk gratis offertes!

Door uw ontruiming uit te besteden aan een professioneel ontruimingsbedrijf bespaart u uzelf heel veel moeite, energie en waarschijnlijk spierpijn. Het kan zelfs geld besparen, omdat u het huis eerder oplevert en minder huur betaalt. Benieuwd wat ontruimingsbedrijven voor u kunnen betekenen?

Vraag nu een gratis offerte aan!

U ontvangt zo snel mogelijk een prijsopgave op maat van een ontruimingsbedrijf bij u in de buurt, zo kunt u zo snel mogelijk beginnen aan uw woningontruiming en bespaart u op extra huurkosten! De offerteaanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend: u zit nergens aan vast.

Start gratis offerteaanvraag!