Bezemschoon laten opleveren?

Vraag een gratis woningontruiming offerte aan en vind een geschikte woningontruimer in de buurt. De aanvraag is gratis en zonder enige verplichting.

Nu bereikbaar.


Bezemschoon opleveren: informatie en kosten

Heeft u uw woning verkocht of vertrekt u binnenkort uit een huurwoning? Dan is de kans groot dat u de woning bezemschoon moet opleveren. Dit klinkt simpel, maar bezemschoon achterlaten is meer dan alleen het vegen van de vloeren.

Heeft u hier zelf geen tijd voor? Schakel een professionele ontruimer in. Vraag een gratis offerte aan!

Benieuwd wat er verwacht wordt bij bezemschoon opleveren? U leest het op deze pagina. Ook vindt u meer informatie over de kosten, tips en voordelen van een ontruimer.

Wat is bezemschoon opleveren precies?

Wanneer u een woning verlaat, wordt in de meeste gevallen verwacht dat u deze bezemschoon achterlaat. In het algemeen betekent dit dat alle ruimtes zijn leeggeruimd, zodat de woning in oorspronkelijke staat kan worden overgedragen.

Voorbeelden van minimale voorwaarden bij bezemschone oplevering:

 • Alle losse inboedel is uit de woning gehaald.
 • Vloeren zijn geveegd en vrij van vlekken.
 • Al het afval dient te zijn afgevoerd, zowel uit de woning als uit afvalcontainers.
 • Stickers en lijmresten zijn van kasten, deuren en andere oppervlakken gehaald.
 • Verlichting, gordijnen en vloerbedekking zijn verwijderd, tenzij anders afgesproken met de volgende bewoner(s).
 • Gaatjes in de muur, vloer en het plafond zijn opgevuld.
 • De woning is grondig schoongemaakt, waardoor deze stof en vetvrij is.

Welke voorwaarden voor u gelden, hangt af van de afspraken in uw contract. Tussen contracten kan veel verschil zitten. Met name de oplevering van koophuizen en huurwoningen is vaak niet gelijk. Het is daarom belangrijk dat u dit goed doorleest, zodat de overdracht soepel verloopt.

Bezemschoon opleveren

Wat kost bezemschoon opleveren?

Het bezemschoon laten opleveren van uw woning brengt kosten met zich mee. Hoe hoog deze kosten zijn hangt grotendeels af van de werkzaamheden die u laat uitvoeren. Het schoonmaken van de woning kost gemiddeld €20,- per uur. De prijs wordt meestal per uur of per m² berekend, aangezien de grootte van het huis en de mate van vervuiling per situatie verschilt. Dit betekent: hoe kleiner en netter de woning, hoe lager de kosten uitvallen.

Staat er in uw contract dat de vloer verwijderd moet worden? Dan betaalt u hiervoor gemiddeld €2,50 per m². Ook als de wanden opnieuw gesaust moeten worden, kan de vakman dit voor u doen. In het geval dat er afval is blijven staan en afgevoerd moet worden, kost dit tussen de €150,- en €750,-. Dit verschilt echter sterk per gemeente.

Meer factoren die de kosten bepalen:

 • Grootte van de woning
 • Spoedklus of reguliere schoonmaak
 • Voorrijkosten
 • Afvalstortkosten
 • Extra werkzaamheden, zoals vloer verwijderen

Op deze pagina leest u meer over de kosten van een woningontruiming.

Bezemschoon opleveren: kosten 2024

Omschrijving Gemiddelde prijs*
Schoonmaken Tussen €15 en €20,- per uur
Verwijderen vloer Tussen €2,50 en €3,- per m²
Afvalstortkosten Tussen €150,- en €750,-
Voorrijkosten Tussen €0,25 en €0,50 per km
Reparaties Prijs op aanvraag

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Wilt u de precieze prijs weten? Vraag een gratis offerte aan.


Bezemschoon laten opleveren?

Vraag een gratis offerte aan en vind een bedrijf in uw regio!

Gratis offerte!

Wanneer bezemschoon opleveren?

Eisen voor het opleveren van uw woning vindt u vaak in een huurcontract. Is er sprake van een koophuis? Dan hebt u zelf de mogelijkheid om te onderhandelen over de voorwaarden van oplevering.

Hoe zit het met de nieuwe woning?

We hebben het tot nu toe alleen gehad over het opleveren van de oude woning, maar het kan ook voorkomen dat u uw nieuwe huis wilt laten schoonmaken voordat u hier intrekt. Dit kan komen omdat de vorige bewoners het niet juist hebben achtergelaten, of omdat u het fijn vindt dat er eerst nog een grondigere schoonmaak wordt uitgevoerd voordat u verhuisd. Ook hiervoor kunt u een ontruimingsbedrijf inschakelen.

Op deze pagina leest u meer over een huisontruiming na overlijden.

Koophuis bezemschoon opleveren

In het geval van een koopwoning is de oplevering vaak wat ontspannener. Er is vaak meer overleg mogelijk. Zo komt het voor dat er zaken worden overgenomen. Denk hierbij aan vloeren en gordijnen, maar ook verlichting blijft soms in de oude woning. Daarnaast is het meestal niet nodig om muren over te schilderen.

Wanneer u uw woning bezemschoon laat maken door een ontruimingsbedrijf, is het raadzaam om goede afspraken te maken. Hiermee voorkomt u dat er te veel schoonmaakwerkzaamheden worden uitgevoerd en blijven de kosten laag.

Huurhuis bezemschoon opleveren

Gaat het om een huurwoning die u bezemschoon moet achterlaten? Dan zijn de voorwaarden meestal al in het huurcontract vastgelegd. Het gaat hierbij vaak om standaard eisen, maar toch is het goed om het contract er nog eens bij te pakken. Nog eens contact opnemen met uw verhuurder is ook een goed idee.

Is er al een nieuwe bewoner gevonden?

Wanneer het al bekend is wie de nieuwe huurders zullen zijn, is het verstandig hiermee contact op te nemen. Zo kunt u eventueel afspraken maken over de vloer, gordijnen en kleur op de muur. Heeft u de muur in een donkere kleur geschilderd? Dan is het namelijk vaak verplicht om deze over te schilderen met witte verf.


Professionele woningontruimer nodig?

Ontvang een gratis offerte en bespaar op de kosten!


Bezemschoon opleveren: zelf doen of uitbesteden?

U bent vrij om te beslissen of u uw woning zelf bezemschoon wilt opleveren, of dat u dit door een bedrijf laat doen. Houd echter in uw achterhoofd dat het opruimen en schoonmaken van de woning, plus het uitvoeren van kleine herstelwerkzaamheden, waarschijnlijk meer tijd kost dan u denkt.

Door de schoonmaak uit te besteden hoeft u geen extra vrije dag op te nemen en terug te rijden naar uw oude huis. Vaak hebben mensen weinig motivatie om een huis schoon te maken, waar ze zelf niet meer wonen. Door een ontruimingsbedrijf in te schakelen, kiest u ervoor alle zorgen uit handen te geven. Zo hoeft u zelf nergens meer aan te denken.

Tips woning zelf bezemschoon opleveren

Wanneer u ervoor kiest uw huis zelf schoon op te leveren, is het belangrijk dat u weet wat er van u wordt verwacht. Zo voorkomt u misverstanden en bovendien extra kosten! Als u de woning namelijk niet correct oplevert, doet de verhuurder dit voor u. Hiervoor worden vervolgens kosten in rekening gebracht.

Een aantal handige tips:

 • Neem contact op met de verhuurder voor duidelijke voorwaarden
 • Indien er al een nieuwe verhuurder is gevonden: neem ook hiermee contact op. Misschien wil de nieuwe bewoner een aantal zaken overnemen. Dit scheelt u tijd en moeite, en misschien levert het zelfs geld op.
 • Let op beschadigingen. Door zelf herstelreparaties uit te voeren, voorkomt u hoge reparatiekosten van de verhuurder.

Heeft u geen tijd om het huis zelf leeg te halen en veegschoon te maken? Vraag een gratis offerte aan!

Voordelen van het inschakelen van een vakman

Verhuizen en het bezemschoon opleveren van een woning is een grote klus. Als u dit zelf wilt uitvoeren kost het vaak veel tijd en energie, iets wat u naast een drukke baan misschien niet heeft. Daarnaast heeft niet iedereen de juiste vervoers- en schoonmaakmiddelen.

Het inschakelen van een ontruimingsbedrijf bespaart u zwaar tilwerk van meubels of andere inboedel. Daarnaast hoeft u zelf niet met de bezem en dweil door het huis te gaan.

Binnen één tot enkele dagen is uw woning grondig schoongemaakt en klaar voor oplevering. Ook op zoek naar een ontruimingsbedrijf in de buurt? Vraag een gratis offerte aan!

Bezemschoon opleveren gratis offerte

Woning bezemschoon laten opleveren? Vraag gratis offerte aan!

Ziet u het niet zitten om uw hele huis leeg te halen en schoon te maken? Schakel de hulp in van een vakkundig ontruimingsbedrijf uit uw regio! De vakman maakt uw woning grondig schoon, voert herstelwerkzaamheden uit en voert eventueel uw afval af. Zo hoeft u nergens aan te denken. Zoekt u een ontruimingsbedrijf in de buurt? Vraag een gratis offerte aan!

U krijgt zo snel mogelijk een gratis offerte toegestuurd. Zo is uw woning op tijd schoon voor de oplevering.

Start gratis offerteaanvraag!