Hoe werkt een woningontruiming?

Vraag een gratis woningontruiming offerte aan en vind een geschikte woningontruimer in de buurt. De aanvraag is gratis en zonder enige verplichting.

Nu bereikbaar.


De werkwijze bij een woningontruiming

Een woningontruiming is een echte vertrouwenskwestie. Een woning bevat veel dierbare spullen en heeft voor herinneringen gezorgd. Een ontruimingsbedrijf bespaart u veel tijd, werk en vervelende beslissingen, waar u zelf liever niet mee bezig bent. Naast het ontruimen biedt de vakman aanvullende werkzaamheden, zodat u nergens meer aan hoeft te denken. Heeft u een woningontruimer nodig?

Start gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvangt u spoedig een gratis offerte op maat van een ontruimer bij u uit de buurt. De offerte is geheel gratis en vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast. Bent u benieuwd over de werkwijze bij een woningontruiming? U leest er over op deze pagina.

1. Persoonlijk contact

Ervaren vakmannen begrijpen het belang van persoonlijk contact. Een woningontruiming moet vaak al op korte termijn plaatsvinden en ligt soms gevoelig. Daarom kunt u 7 dagen per week terecht bij de vakman. Ook in het weekend en in de avond.

Voor advies of meer informatie over de werkwijze en kosten van de woningontruiming, vraagt u een gratis offerte aan. Vervolgens neemt de woningontruimer zo snel mogelijk contact met u op.

2. Bezichtiging van de woning

Om een zo goed mogelijk beeld te vormen van uw wensen en opdracht, kan er een afspraak voor een bezichtiging ingepland worden. De vakman komt langs voor een vrijblijvend gesprek. Als een bezichtiging niet past, of als u dit liever niet heeft, zijn er alternatieven. Er kan ook op basis van foto’s een voorstel worden opgesteld.

Werkwijze woningontruiming

3. Taxeren waardevolle spullen en opkopen inboedel

Een bijkomende dienst die door woningontruimers wordt aangeboden, is het taxeren van waardevolle spullen. Dit kan een uiteindelijke verdeling vergemakkelijken. Indien gewenst kan de inboedel ook opgekocht worden. Het gaat daarbij niet alleen om banken, stoelen of tafels. U kunt hierbij ook denken aan o.a. auto’s, kunst, elektronica, gereedschappen en sieraden.

Aan het opkopen van inboedel zijn geen kosten verbonden. De waarde van de opgekochte spullen wordt verrekend met de kosten van de ontruiming, waardoor de prijs van de ontruiming daalt!

4. Ontvang een persoonlijke offerte

Elke woningontruiming is anders. Daarom wordt er een persoonlijke offerte voor u opgesteld. Aan de hand van een analyse van de woning, zullen alle werkzaamheden worden bepaald. Uw persoonlijke voorkeuren, en de afspraken tussen u en de woningontruimer, zullen hier ook in worden meegenomen.


Huis laten ontruimen?

Vraag een gratis offerte aan en vind een ontruimer in uw regio!


5. Planning werkzaamheden

Na het opstellen en goedkeuren van de offerte is het tijd voor het plannen van de werkzaamheden. Dit gebeurt in goed overleg met u. Woningontruimingsbedrijven werken vaak met meerdere ploegen, en hebben zo een flexibele planning. Zo weet u zeker dat u snel wordt geholpen!

Gaat het om een spoedontruiming? Bel direct naar 085 500 1338 voor persoonlijk contact.

6. De woningontruiming

Na het afgeven van de sleutel aan de woningontruimers, hoeft u zich nergens meer zorgen om te maken. Vanaf dat moment wordt u alles uit handen genomen.

Er wordt een verantwoorde selectie gemaakt tussen bruikbare en onbruikbare spullen tijdens het leeghalen van de woning. Alles wat niet naar de stort hoeft, maar geschikt is voor hergebruik, krijgt een nieuwe bestemming. Vaak wordt dit geschonken aan verschillende goede doelen. Denk hierbij aan spullen zoals meubels, huishoudelijke artikelen, kleding en overige inboedel.

Alle inbouwkasten, constructies of zelfgebouwde objecten worden gedemonteerd en verwijderd. Ook vloer-, trap- en wandbedekking, zoals behang, tapijt, laminaat en tegels kunnen zorgvuldig en professioneel uit de woning worden gehaald.

Het kan zijn dat u voor de woningontruiming waardevolle spullen, zoals foto’s en documenten, over het hoofd heeft gezien. De vakmannen hebben hier voldoende ervaring mee en weten welke spullen persoonlijke waardevol kunnen zijn. Ze zullen deze tijdens de ontruiming apart houden en voor u bewaren.

7. Oplevering van de woning

Wanneer de woning volledig is ontruimd is het tijd voor de laatste werkzaamheden. De woning wordt standaard bezemschoon opgeleverd. Dit betekent dat de woning netjes en schoon wordt opgeleverd.

De woningontruimers zullen alle overgebleven restjes weghalen en de wastafels, wc’s en het keukenblad schoonmaken. Alle schroeven en pluggen worden uit de wanden verwijderd, gaten en scheuren worden netjes gedicht en elektrapunten worden voorzien van kroonsteentjes.

Heeft u extra wensen of worden er door instanties extra eisen gesteld? Wanneer er muren gewit moeten worden, stuc werkzaamheden nodig zijn of deuren teruggezet moeten worden, kan de vakman dit voor u doen.

Ook extra herstelwerkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Denk daarbij aan het verwijderen van trapliften, tuinwerkzaamheden of het demonteren en verwijderen van constructies. In samenwerking met het ontruimingsbedrijf wordt er altijd een oplossing en werkwijze gevonden voor uw wensen.

Woningontruiming gratis offerte

Hulp bij woningontruiming? Gratis offerte aanvragen!

In overleg met het ontruimingsbedrijf kan u alles uit handen genomen worden met betrekking tot de woningontruiming en oplevering van de woning. De inboedel zal op zorgvuldige wijze worden ontruimt, waarbij zoveel mogelijk wordt hergebruikt. Na het ontruimen en schoonmaken, wordt de woning zonder problemen opgeleverd! Op zoek naar een ontruimingsbedrijf?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Na de vrijblijvende aanvraag ontvangt u zo snel mogelijk een offerte van een woningontruimer uit de buurt. U zit nergens aan vast en kunt op uw gemak beslissen of het aanbod bij uw wensen past.

Start gratis offerteaanvraag!