Wat kost een woningontruiming?

Vraag een gratis woningontruiming offerte aan en vind een geschikte woningontruimer in de buurt. De aanvraag is gratis en zonder enige verplichting.

Nu bereikbaar.


Huis ontruimen: kosten en bespaartips!

Het ontruimen van een gemiddeld huis gaat gemiddeld €800,- tot €2.000,- kosten. Hierbij gaat het om een eengezinswoning, bestaande uit een rijtjeshuis of hoekwoning. Gaat het om een groter huis, dan lopen de kosten op tot ongeveer €2.500,- en bij kleinere huizen ligt de prijs een stuk lager. Benieuwd naar de kosten?

Vraag een gratis offerte aan en vind snel een ontruimer bij u in de buurt!

Op deze pagina leest u meer over de kosten voor het ontruimen van een huis. Zo vindt u hier praktische prijsvoorbeelden en geven we meer informatie over de factoren die de prijs beïnvloeden. Tot slot krijgt u handige bespaartips, zodat u altijd een eerlijke prijs betaalt!

Wat kost een huis ontruimen?

De prijs van een woningontruiming begint bij een seniorenwoning tussen de €250,- tot €900,-. Het gaat hierbij vaak om kleine appartementen. Bij een kleine woning die iets groter is dan de seniorenwoning, lopen de prijzen op tot gemiddeld €450,- tot €1.000,-. Ook hier hangt de prijs volledig af van de inboedel. Een huis dat helemaal vol staat kost meer om te ontruimen dan een huis dat praktisch leeg is.

Bij een grote woning, bestaande uit meer dan drie kamers, betaalt u gemiddeld €1.000,- tot €2.500,- voor de huisontruiming. U kunt uw inboedel laten taxeren. Vervolgens worden de kosten eventueel verrekend met de waarde van de inboedel als u deze laat opkopen, waardoor u goedkoper uit bent. Bij een vervuilde woning of een spoedontruiming wordt doorgaans een toeslag berekend.

Huis ontruimen kosten 2024

Type huis Ontruimingskosten*
Garage, berging en opslagruimte €200,- tot €700,-
Kamer in een verzorgingshuis €350,- tot €750,-
Seniorenwoning €250,- tot €900,-
Kleine woning, 1 of 2 kamers €450,- tot €1.000,-
Eengezinswoning €800,- tot €2.000,-
Grote woning, meer dan 3 kamers €1.000,- tot €2.500,-

*Let op: dit zijn richtprijzen. Weten wat uw huis ontruimen gaat kosten? Vraag een gratis offerte aan!


Huis ontruimen en besparen op de kosten?

Vind een huisontruimer bij u in de buurt en profiteer van een scherpe prijs!

Gratis - Vrijblijvend

Welke factoren beïnvloeden de kosten?

Elke woningontruiming is uniek en daarom verschillen de prijzen enorm per situatie. De omvang van uw huis heeft hier invloed op, maar ook de bereikbaarheid en de omvang van de volledige inboedel. Dit bepaalt immers hoe lang de vakman bezig is en hoe hoog de afvalstortkosten zijn.

In de tekst hieronder leggen we uit welke factoren allemaal een invloed hebben op de kosten van een huisontruiming. Door hier rekening mee te houden, houdt u zelf al grip op de prijs! Wilt u zeker weten wat het ontruimen van uw huis gaat kosten, vraag dan een gratis offerte op maat aan!

1. Omvang van de woning

Een grotere woning betekent over het algemeen hogere kosten. Bij een woning van 3 of meer kamers is de kans namelijk groot dat er ook meer meubels zijn om te ontruimen. Toch hoeft het niet altijd te betekenen dat een grotere woning automatisch hogere kosten betekent. Een ruime nette woning met weinig spullen is bijvoorbeeld goedkoper om te ontruimen dan een kleine woning die helemaal vol staat door een verzamelwoede. Wanneer de tuin, garage of zolder ook wordt meegenomen in de ontruiming, zal dit de kosten verhogen.

2. Waarde van de inboedel

De omvang van de inboedel en de waarde hiervan speelt ook een grote rol. Een ontruimer zal de inboedel, indien gewenst, voor u taxeren zodat u weet wat dit ongeveer waard is. Daarna krijgt u een bod van de ontruimers. Besluit u op dit bod in te gaan, dan wordt dit verrekend met de kosten voor het ontruimen van uw huis. Zo gaat het bedrag onder aan de streep omlaag.

3. Bereikbaarheid van de woning

Een woning midden in het plattenland met voldoende grond om een vrachtwagen te plaatsen is een droom voor veel ontruimers. Dit werkt namelijk stukken sneller het ontruimen van een appartement in een stadscentrum. Voor het plaatsen van een vrachtwagen is vaak een parkeervergunning of ontheffing nodig, waardoor de kosten verder oplopen. Hoe makkelijker de experts de woning kunnen ontruimen, des te lager de arbeidskosten.

Woningontruiming kosten

4. Spoed of niet?

Soms is een spoedontruiming nodig. Bijvoorbeeld bij een seniorenwoning, waarbij de volgende bewoner al met smart zit te wachten tot hij of zij kan intrekken. Bij een spoedontruiming betaalt u vaak een spoedtoeslag. De hoogte hiervan kan verschillen, en is afhankelijk van het moment en de dag waarop de huisontruiming plaatsvindt.

5. Extra kosten

Kiest u ervoor om extra werkzaamheden uit te laten voeren, betaalt u hier uiteraard extra voor. Maar het kan u wel meer tijd en energie opleveren, wat ook zeker wat waard is! Schoonmaken kost bijvoorbeeld zo’n €20,- per uur en dit zorgt ervoor dat u zelf niks meer hoeft te doen voor de oplevering.

Lees meer over het schoonmaken van een vervuilde woning en bezemschoon opleveren.

Houd er rekening mee dat u ook betaalt voor het verwerken van het afval. Gemiddeld betaalt u hiervoor tussen de €150,- tot €750,- maar de exacte kosten zullen per gemeente verschillen. Hoe groter de inboedel, des te hoger de afvalstortkosten.

Werkzaamheden kosten*
Schoonmaken €20,- per uur
Vloerbedekking verwijderen €2,50 per m²
Afvalstortkosten €150 tot €750,-
Voorrijkosten €0,25 tot €0,50 per km

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag een gratis offerte aan!

Speciale ontruimingen

Een zwaar vervuilde woning of een woning waarin een hennepkwekerij is opgezet, vragen om een intensieve ontruiming. Dit zorgt ervoor dat er meer manuren nodig zijn, wat invloed heeft op de prijs. Vaak is er meer afval dat afgevoerd moet worden en daarnaast moet ook vrijwel altijd de vloer verwijderd worden.

Hoe besparen op een huisontruiming?

Wilt u uw huis laten ontruimen zonder te hoge kosten? Ook dat is mogelijk. Met de handige bespaartips hieronder houdt u de prijs zo laag mogelijk en weet u zeker dat u nooit te veel betaalt. Wilt u graag weten wat het gaat kosten om uw huis leeg te halen? Twijfel dan niet en vraag gratis een offerte aan van een woningontruimer bij u in de buurt.

  • 1: help zelf mee. Ruim het huis alvast op en doe zelf veel spullen voor de ontruiming weg. Zo houdt u de arbeidskosten laag.
  • 2: verkoop de inboedel. De ontruimer taxeert de inboedel en geeft daarna een eerlijk bod. De waarde hiervan wordt afgetrokken van de kosten!
  • 3: kies een ontruimer bij u in de buurt. Door de afstand tussen uw huis en het ontruimingsbedrijf zo klein mogelijk te houden bespaart u op de voorrijkosten.
  • 4: voer zelf de overige inboedel af. Heeft u een kar tot uw beschikking, dan is het slim om zelf uw afval af te voeren. Dit kan in sommige gemeentes zelfs gratis, en zo bespaart u tot €750,- op de kosten!

Zijn de kosten voor de huisontruiming het waard?

Aan het ontruimen van een huis zitten kosten verbonden. Zijn deze het nou echt waard?

Het antwoord is ja!

U houdt meer tijd over voor leuke dingen en hebt bovendien geen spierpijn van het tillen van zware meubels. Door te kiezen voor een vakman kiest u ook voor een vlekkeloze huisontruiming die u geen tijd kost. U krijgt een persoonlijk advies en bovendien een eerlijke taxatie van de inboedel. Na een overlijden is het ontruimen van een huis bovendien een emotioneel zwaar proces. Door dit uit te besteden heeft u meer tijd voor uw eigen rouwverwerking.

Huis ontruimen gratis offerte

Huis ontruimen? Vind snel een huisontruimer in uw regio!

Wilt u uw huis professioneel laten ontruimen? Daar krijgt u geen spijt van. De ontruimers tillen alle zware meubelen en voeren overbodige inboedel af: het huis is snel leeg en klaar voor de oplevering, zonder dat u een vinger hoeft uit te steken. Dit bespaart u heel veel energie! Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen?

Vraag nu een gratis offerte aan van een woningontruimer bij u in de buurt!

U ontvangt de offerte op maat zo snel mogelijk zodat u een compleet beeld heeft van de kosten. De aanvraag is gratis en verder vrijblijvend: u zit dus nergens aan vast!

Start gratis offerteaanvraag!