Hennepplantage laten ontruimen?

Vraag een gratis woningontruiming offerte aan en vind een geschikte woningontruimer in de buurt. De aanvraag is gratis en zonder enige verplichting.

Nu bereikbaar.


Hennepplantage ontruimen

Stelt u zich voor: in uw bedrijfspand of woning wordt een hennepplantage gevonden. De politie onderzoekt de kwekerij, waarna u met de restanten opgescheept zit. Geen fijne situatie! Hoe krijgt u het pand weer bewoonbaar of in originele staat hersteld?

Ook bij het ontruimen van wietplantages kunt u beroep doen op een ontruimingsbedrijf. Een team van specialisten weet precies wat er moet gebeuren, en ontzorgt u graag. Op zoek naar een professioneel en vakkundig ontruimingsbedrijf?

Start gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag krijgt u zo snel mogelijk een gratis offerte toegestuurd. Op deze pagina leest u meer over de werkwijze bij het ontruimen van een hennepplantage, waarom u het best een specialist kunt inschakelen en de bijbehorende kosten.

Waarom een ontruimingsspecialist inschakelen bij hennepplantages?

Het leeghalen en reinigen van een hennepplantage is een zware klus die vraagt om specialisme. Naast het ontruimen van de woning moeten alle potten, lampen en overige restanten vakkundig worden afgevoerd. De vakman doet dit op een veilige en verantwoorde manier.

In een hennepkwekerij wordt vaak onveilige apparatuur aangetroffen. Ook zijn er meestal brandgevaarlijke constructies opgebouwd, die niet zonder gevaar opgeruimd kunnen worden. Daarnaast zorgt het kweken van wiet voor het ontstaan van schimmels, die zich door het pand kunnen verspreiden. Deze schadelijke stoffen zorgen voor materiële schade en kunnen allergische reacties tot gevolg hebben.

Een specialistisch team regelt de ontruiming van een hennepplantage van A tot Z. Het ontruimingsbedrijf heeft eventueel contact met justitie en zal discreet te werk gaan. Zodra de hennepplantage is gemeld en het ontruimingsbedrijf is ingeschakeld, hoeft u zich nergens meer zorgen om te maken. Ook als u behoefte heeft aan extra services, kan de vakman u van dienst zijn. Denk bijvoorbeeld aan herstel- en schoonmaakwerkzaamheden.

Heeft u last van de gevolgen van een hennepplantage? Vraag een gratis offerte aan!


Hennepplantage professioneel laten ontruimen?

Vraag een gratis offerte aan en vind een bedrijf in uw regio!


Wat is de werkwijze bij hennepplantages?

Het ontruimen van een hennepplantage verloopt anders dan een normale woningontruiming. Vaak worden panden waarin een hennepkwekerij is opgezet, zwaar vervuild achtergelaten. Het is daarom een grote klus om de woning in de originele staat terug te krijgen. Lees meer over vervuilde woningen ontruimen.

Verwijderen onveilige elektra

De woningontruimers beginnen met het ontmantelen en verwijderen van de onveilige elektrische bedrading en installaties. Deze leveren ernstig brandgevaar op. Meestal zijn er allerlei aanpassingen gedaan om extra stroom af te tappen. De stroom wordt dan bij de buren weggehaald of er is geknutseld met de meter in de meterkast.

Vernietigen van schimmel

Vervolgens is belangrijk dat alle schimmel en potentiële schimmelhaarden worden vernietigd. Door de hoge luchtvochtigheid binnen een kwekerij, is de kans groot dat u last heeft van vocht- en schimmelplekken.

Schimmels kunnen zorgen voor allergische reacties en huidirritaties. Door alle mogelijke openingen, zoals ventilatieroosters, ramen, deuren en luchtsystemen af te plakken, wordt voorkomen dat de schimmel zich kan uitbreiden naar andere ruimtes.

Vervolgens wordt met een afzuigapparaat de vieze lucht gefilterd en naar buiten geblazen. Indien nodig worden ook aangetaste oppervlaktes weggehaald. U kunt hierbij denken aan vloerbedekking verwijderen.

Demonteren van stellages

Alle onderdelen van de wietplantage, zoals stellages, beregeningsinstallaties, lampen, afzuiging, koolstoffilters en overige materialen worden gedemonteerd. Ervaren en erkende ontruimers weten dit op een professionele wijze uit te voeren, waardoor schade aan de ruimte beperkt blijft.

Schoonmaken hennepplantage

Zijn alle spullen uit het pand ontruimd? Dan is het zaak om een grondige schoonmaak uit te voeren. Wanneer alle vocht- en schimmelplekken zijn verwijderd, blijft er vaak één moeilijke taak over: het verwijderen van de cannabisgeur. De ontruimingsspecialist zorgt er met de juiste middelen voor dat ongewenste geuren verdwijnen. Zo kunt u de woning met een gerust hart weer verhuren of verkopen.

Hennepplantage ontruimen

Herstellen van schade wietplantage

Tijdens het opbouwen en ontruimen van de hennepkwekerij kan er materiële schade zijn ontstaan. Om de woning weer in originele staat te herstellen, zullen alle gaten in wanden, vloeren en plafonds opgevuld of gestuct worden. Door de wanden opnieuw te sausen, ziet de woning er meteen weer een stuk netter en frisser uit.

Daarnaast zullen kranen, deuren en andere beschadigde objecten worden gerepareerd of vervangen. Door vervolgens de vloerbedekking te reinigen of vervangen, ziet de woning er weer uit alsof er niets is gebeurd.

Afvoeren van afval hennepplantage

Alleen het ontruimen en reinigen van de hennepplantage volstaat niet. Alle kweekapparatuur, gevaarlijke stoffen en andere constructies die zijn verwijderd, moeten ook op de juiste manier worden afgevoerd. Denk hierbij ook aan plantenresten, zoals bladeren, stengels en wortels.

Tijdens het ontruimen wordt dit afval door de ontruimers al zo veel mogelijk gescheiden. Vervolgens zorgt het team van specialisten ervoor dat dit afval op de juiste plek terecht komt. Zo heeft u hier geen omkijken meer naar!

Hoe kunt u een hennepplantage herkennen?

De verantwoordelijkheid, en daarmee ook de kosten voor het ontruimen van een hennepplantage, ligt bij de eigenaar of verhuurder van het pand. Het is daarom goed om te weten hoe u een hennepkwekerij kunt herkennen, om vervelende situaties te voorkomen.

Eén van de eerste dingen die buurtbewoners opvalt, is een sterke geur. Soms is de geur zelfs zo erg dat deze zorgt voor stankoverlast. Daarnaast kun je een hennepplantage herkennen door één of een samenstelling van de volgende situaties:

 • Zoemend geluid van afzuiginstallaties.
 • Extra ontluchtingspijpen uit de muren of het dak.
 • Overmatige warmteafgifte. Dit wordt extra duidelijk wanneer sneeuw niet op het dak blijft liggen, maar bij de buren wel.
 • Condensvorming op de ramen.
 • Vreemd licht of kunstlicht dat voortdurend brandt.
 • Dichte gordijnen of andere raambekleding.
 • Onduidelijk of pand bewoond wordt.

Met spoed hennepplantage laten verwijderen?

Bel en kom direct in contact met een bedrijf in uw regio!


Kosten ontruimen hennepplantage

Ontruimingen van hennepplantages zijn kostbaar. Daarnaast vraagt elke ontruiming om maatwerk, wat zorgt voor grote verschillen in prijzen.

De omvang van het werk, de hoeveelheid afval en het demonteren van gevaarlijke installaties maken dit een zware klus. Ontruimers zijn hier gemiddeld langer mee bezig dan reguliere woningontruimingen. Andere factoren die invloed hebben op de prijs, zijn:

 • De hoeveelheid potten aarde of steenwol: is er veel aarde gebruikt in de hennepplantage? Dan zal het afvoeren hiervan ook meer geld kosten. De afvoerkosten maken een groot deel uit van de totaalprijs. Het afval is vaak verontreinigd en moet naar een speciale afvalverwerker worden gebracht.
 • Bereikbaarheid van de te ontruimen woning: moeten de ontruimers de hennepplantage ontmantelen op de begane grond of op een hooggelegen etage? Moet er een verhuislift ingezet worden? Is er een groot raam of balkon waar alles door getransporteerd kan worden? Al deze factoren spelen mee in de prijsberekening.
 • Uit te voeren reparaties: voordat een hennepplantage is ontruimd en het pand bezemschoon kan worden opgeleverd, moeten er vaak een aantal reparaties uitgevoerd worden. De hoeveelheid en moeilijkheidsgraad van reparaties beïnvloedt de kosten.
 • Aanwezigheid van stroom: het is gebruikelijk dat de stroom meteen wordt afgesloten wanneer een hennepplantage wordt ontmanteld. Moet het ontruimingsbedrijf zelf maatregelen treffen om toch aan stroom te komen? Dan kan dit extra kosten met zich meebrengen.
 • Grootte van het te ontruimen pand: hoe meer kamers en hoe groter de ruimtes, des te hoger zullen de kosten van de ontruiming uitvallen.

Hennepplantage ontruimen prijs 2024

Grootte hennepplantage Gemiddelde kosten ontruimen hennepplantage*
Garage, berging of opslag Tussen €200,- en €1000,-
Kwekerij met 1 of 2 kamers Tussen €500,- en €1000,-
Kwekerij met 2 of 3 kamers Tussen €1000,- en €2000,-

* Let op: het gaat hier om gemiddelde prijzen. Voor een precieze prijsindicatie afgestemd op uw situatie, vraagt u een gratis offerte aan!

Hennepplantage gratis offerte

Hennepplantage laten ontruimen? Gratis offerte!

Zit u met de gevolgen van een hennepplantage en weet u niet wat u moet doen? Neem contact op met een professioneel ontruimingsbedrijf. De vakman ontzorgt u van alle stress en moeite. U bent verzekerd van een gereinigde woning die weer in de oude staat wordt hersteld.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt snel een gratis offerte van een professionele woningontruimer. Dit aanbod is vrijblijvend. Dat betekent dat u nergens aan vast zit en vrij bent om te beslissen wat u met de offerte doet.

Start gratis offerteaanvraag!