Vervuilde woning schoonmaken?

Vraag een gratis woningontruiming offerte aan en vind een geschikte woningontruimer in de buurt. De aanvraag is gratis en zonder enige verplichting.

Nu bereikbaar.

Vervuilde woning schoonmaken

Naast het ontruimen is ook het reinigen van een vervuilde woning geen makkelijke taak. Vaak valt een vervuild huis samen met andere problemen, zoals verzameldrang, mentale problemen of een verslaving. Door deze moeilijke oorzaken en het gevaar van de vervuiling op uw gezondheid, is het slim om de reiniging door een specialist te laten uitvoeren.

Woningontruimers hebben genoeg ervaring en hebben alles al gezien. Ook een vakman inschakelen? Start gratis offerteaanvraag.

Na de aanvraag ontvangt u snel een gratis en vrijblijvende offerte. Op deze pagina vindt u meer informatie over de werkwijze, soorten vervuiling, advies van de specialist en informatie over de kosten.

Wanneer is een woning vervuild?

Het schoonmaken van een vervuilde woning is een specialistische klus. De ruimtes staan vaak zo vol met spullen, dat u niet meer overal kunt gaan en staan. Ernstige verrommeling gaat vaak samen met grootschalige vervuiling. Er zijn zichtbare sporen van verwaarlozing, en ook stankoverlast kan een gevolg zijn.

Vervuilde woningen ontstaan bijvoorbeeld doordat er veel binnen wordt gerookt. Hierdoor vormt zich een nicotineaanslag op de plafonds en muren, en hangt er een sterke rookgeur in het huis. Ook door hoarding, ofwel ernstige verzameldrang, kan een woning volledig vol komen te staan met spullen. Hierbij heeft afval zich over lange tijd opgestapeld. Ongedierte heeft vrij spel en zorgt voor vervuiling en geuroverlast.

In het ergste geval is er sprake van lijkvinding, een hennepkwekerij of een plaats delict. Al met al geen situaties die u zelf gemakkelijk kunt oplossen. Het is daarom raadzaam een professioneel team ontruimers in te schakelen om u geheel te ontzorgen bij de schoonmaak van een vervuilde woning.

Ga niet zelf aan de slag

Het ontruimen en schoonmaken van een vervuilde woning is een heel ander verhaal dan een reguliere woningontruiming. In de meeste gevallen gaat het om jarenlange vervuiling. De woning is zodanig onhygiënisch dat deze alleen met speciale middelen gereinigd en gedesinfecteerd kan worden.

De kans is groot dat er virussen, parasieten en schimmels in de woning aanwezig zijn. Een professioneel en ervaren team beschikt over de juiste apparatuur om hier mee om te gaan. Daarnaast weet de vakman welke middelen gecombineerd kunnen worden en draagt hij goede beschermende kleding. Zo wordt uw woning op een snelle en veilige manier gereinigd.

Welke diensten biedt een woningontruimingsbedrijf?

Of het gaat om een vervuilde woning of een ander soort woningontruiming, het ontruimingsbedrijf biedt voor elke situatie begeleiding van A tot Z. De woning zal netjes gereinigd worden en in originele staat worden teruggebracht.

Nadat uw situatie bekend is, wordt zo nodig ter plaatse een bezichtiging uitgevoerd. Alles wordt genoteerd en in goed overleg gepland. Zo komt niemand voor verrassingen te staan. Het ontruimingsbedrijf biedt u de diensten die u nodig heeft. Zo kunt u bij de vakman terecht voor ontruimen, schoonmaken, desinfecteren, geurverwijdering, afvoeren van afval en het uitvoeren van herstelwerkzaamheden.

Soorten vervuilde woningen

Een vervuilde woning kan verschillende oorzaken hebben. Daarnaast is de soort vervuiling in elke situatie anders. Het ontruimingsbedrijf past altijd een op maat gemaakt plan van aanpak toe. U leest hieronder meer over verschillende vervuilde woningen, de juiste aanpak en hoe u kunt voorkomen dat de woning opnieuw vervuild raakt.

Last van ongedierte

Wordt een huis verwaarloosd en niet op een normale manier schoongemaakt? Dan kan het voorkomen dat ongedierte haar weg in de woning weet te vinden. Vaak gaat het om muizen en ratten, maar ook kakkerlakken komen in Nederland voor. Na het oplossen van de ongedierteplaag zal het schoonmaakteam de woning reinigen en mogelijke schade herstellen.

Wat kan ik zelf doen om ongedierte te voorkomen?

Ten eerste is het belangrijk om voedselvoorraden goed af te sluiten en etensresten niet te lang te laten liggen. Zorg ervoor dat naden en kieren gedicht zijn, zodat ongedierte niet eenvoudig een weg naar binnen vindt.

Vervuilde woning schoonmaken

Plaats delict

U denkt er liever niet aan, maar het kan gebeuren dat in uw woning een misdaad plaatsvindt. Als er veel spullen kapot zijn en overhoop liggen, of wanneer er bloedsporen aanwezig zijn, kan dit het best professioneel gereinigd worden. Met specialistische technieken, zoals dieptereiniging, brengt de vakman uw woning weer in de staat van voor de misdaad.

Schoonmaak na lijkvinding

Het komt vaker voor dan u denkt, een schoonmaak na lijkvinding. Wanneer een persoon weinig sociale contacten heeft, of onverwacht overlijdt, kan het een tijd duren voordat diegene wordt gevonden. Het proces van ontbinding begint echter al 24 uur na overlijden. Hierdoor ontstaan nare bacteriën en een vervelende geur.

Het wordt sterk afgeraden de ruimte in zo’n situatie zelf schoon te maken, aangezien dit zeer negatieve gevolgen voor uw gezondheid kan hebben. Een specialistisch schoonmaakbedrijf beschikt over de juiste middelen en apparatuur om de woning op een veilige manier te reinigen en in originele staat te herstellen.

Schoonmaken hennepplantage of drugslab

Drugslabs of hennepplantages worden vaak aangetroffen in verhuurde woningen. Zeker wanneer de verhuurder hier geen weet van heeft, zorgt dit voor vervelende situaties. De verhuurder is namelijk verantwoordelijk voor de schoonmaak. Na melding bij de politie is het de taak aan het ontruimingsbedrijf om de schade te herstellen.

Woningen die zijn gebruikt als drugslab of wietplantage zijn meestal sterk vervuild. Dit kan zowel door chemisch afval als door zelfgebouwde constructies. Vaak zijn er illegale aanpassingen gemaakt om op een alternatieve manier aan stroom te komen. Naast de gevaarlijke stoffen is er in de meeste gevallen sprake van een verhoogd brandgevaar.

Zonder de juiste kennis en ervaring is het niet veilig om deze vervuilde woningen te ontruimen en reinigen. De chemische stoffen en brandgevaarlijke constructies zullen door een specialist aangepakt moeten worden. Aaneensluitend kan de woning worden klaargemaakt voor verhuur of verkoop.

Is er sprake van een drugslab of wietplantage in uw woning? Neem gratis contact op met een professionele woningontruimer.


Vervuilde woning laten schoonmaken?

Voor elke woning een discrete en professionele ontruimer!

Gratis offerte!

Wat kost een vervuilde woning schoonmaken?

De kosten van het schoonmaken van een vervuilde woning hangen af van meerdere factoren. De staat van de woning heeft de meeste invloed op de prijs. Daarnaast zijn ook de grootte van de woning, de bereikbaarheid en de mate van vervuiling bepalende factoren.

Een eenvoudige schoonmaak kan al worden uitgevoerd voor €200,-. Gaat het om een grotere woning met 1 of 2 kamers, dan beginnen de kosten bij €450,-. Bent u benieuwd naar de kosten van een woningontruiming of de precieze kosten voor uw situatie? Vraag een gratis offerte aan en ontvang een op maat gemaakt aanbod.

Schoonmaken vervuilde woning prijs 2024

Grootte woning Gemiddelde kosten vervuilde woning schoonmaken*
Garage, berging, opslag Tussen €200,- en €700,-
Kamer in verzorgingshuis Tussen €350,- en €750,-
Seniorenwoning Tussen €250,- en €900,-
Woning met 1 of 2 kamers Tussen €450,- en €1.000,-
Eengezinswoning Tussen €800,- en €2.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die verschillen per woning.

Vervuilde woning schoonmaken: discreet en professioneel

Naast het reinigen, komen er meer zaken bij het schoonmaken van een vervuilde woning kijken. Het is belangrijk dat er goed overleg bestaat tussen het ontruimingsbedrijf en u. Daarnaast komt het voor dat er contact opgenomen wordt met familieleden, de woningbouw of de GGZ. Zo is het voor alle partijen duidelijk wat er gaat gebeuren en wat er verwacht wordt.

Aangezien een vervuilde woning vaak gevoelig ligt, is privacy van groot belang. Ontruimingsbedrijven hebben jarenlange ervaring. Hierdoor hebben ze alle soorten woningen al eens voorbij zien komen, en weten ze wat belangrijk is voor de klant. Er wordt altijd toegewerkt naar een discrete, praktische en menselijke oplossing. Buren, of anderen uit de omgeving, zullen zo weinig mogelijk meekrijgen van de schoonmaak.

Vervuilde woning schoonmaken gratis offerte

Vervuilde woning laten schoonmaken? Gratis offerte!

Zit u, een familielid of een kennis met een vervuilde woning die schoongemaakt moet worden? Neem dan contact op en schakel de hulp in van een ontruimingsbedrijf. De vakmannen ontzorgen u van alle stress en moeite, en leveren snel en veilig een gereinigde woning.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt snel een gratis offerte van een professionele woningreiniger. Dit aanbod is vrijblijvend. Dit betekent dat u nergens aan vast zit en vrij bent om te beslissen wat u met de offerte doet.

Start gratis offerteaanvraag!