Vervuilde woning laten ontruimen?

Vraag een gratis woningontruiming offerte aan en vind een geschikte woningontruimer in de buurt. De aanvraag is gratis en zonder enige verplichting.

Nu bereikbaar.


Vervuilde woning ontruimen

Het ontruimen van een vervuilde woning is een grote klus, zeker wanneer deze zwaar vervuild is. Vervuilde woningen staan vaak vol rommel en zijn onhygiënisch. Het is dus niet gek wanneer u hulp zoekt bij het opruimen van een vervuild huis. Woningontruimers hebben alles al gezien en ontzorgen u graag, ook bij een speciale woningontruiming. Wilt u een vervuilde woning laten ontruimen?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt snel een gratis offerte op maat. Deze prijsopgave is geheel vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast. Meer weten over de werkwijze en kosten van een vervuilde woning ontruimen? Op deze pagina leest u er meer over.

Wanneer is een woning vervuild?

Bij een vervuilde woning wordt ook wel gesproken van een hygiënisch woonprobleem. Er is sprake van ernstige vervuiling of verrommeling, waardoor er soms niet meer vrij door de woning bewogen kan worden en ruimtes onbruikbaar zijn. De woning is voor langere tijd verwaarloosd en zorgt in sommige gevallen tot stankoverlast.

In extreme gevallen zie je de gevolgen van problematische verzameldwang. In dit soort situaties is het raadzaam om, naast zo snel mogelijk starten met ontruimen, ook te kijken naar de oorzaak van een vervuild huis. Er spelen meestal ook andere problemen dan een onhygiënische woning vol met spullen. U kunt contact opnemen met een hulpinstantie als de GGD of de gemeente. Zo zorgt u ervoor dat de begeleiding die nodig is, wordt ingeschakeld.

Vervuilde woning ontruimen

Wat kost het ontruimen van een vervuilde woning?

De kosten van een speciale woningontruiming verschillen per situatie. Gemiddeld beginnen de kosten bij €750,-. Bij grotere woningen of woningen die zwaar vervuild zijn zullen de kosten van de woningontruiming hoger liggen. De precieze prijs kan pas bepaald worden na een bezichtiging door het ontruimingsbedrijf.

Factoren die de prijs van de woningontruiming beïnvloeden:

  • Gewicht van de inboedel: wanneer er veel zware spullen zoals kasten en banken uit de woning moeten worden verwijderd, vergt dit meer tijd van de woningontruimers.
  • Grootte van de woning: grotere woningen nemen meer tijd in beslag, wat de prijs hoger uit laat vallen.
  • Mate van vervuiling: is er alleen sprake van plaatselijke vervuiling? Dan betaal je minder dan bij een volledig vervuilde woning.
  • Type vervuiling: volstaat het leegruimen van de woning en het ontsmetten van enkele oppervlakken? In dat geval zullen de kosten meevallen. Gaat het echter om ernstige vormen van vervuiling, zoals bij drugsafval? Dan gaat het om een zwaardere ontruiming- en schoonmaakklus.
  • Benodigde werkzaamheden: naast de ontruiming en schoonmaak, kunnen er schilder- en herstelwerkzaamheden uitgevoerd worden. Welke werken nodig zijn, zal invloed hebben op de prijs.
  • Dierbare spullen: vaak gaat de bewoner of familie voorafgaand aan de ontruiming door de woning om dierbare spullen veilig te stellen. Is dit echter niet mogelijk vanwege de grote hoeveelheid spullen die ruimtes onbegaanbaar maken? Dan kunnen de woningontruimers hierbij helpen.
  • Bereikbaarheid van de ruimtes: hoe voller de ruimtes staan, hoe moeilijker ze te bereiken zijn. Dit zal ook invloed hebben op de kosten, aangezien de vakmannen moeilijker overal bij kunnen. Start de gratis offerteaanvraag voor persoonlijk advies.

Kosten vervuilde woning ontruimen 2024

Grootte woning Gemiddelde kosten vervuilde woning ontruimen*
Garage, berging, opslag Tussen €200,- en €700,-
Kamer in verzorgingshuis Tussen €350,- en €750,-
Seniorenwoning Tussen €250,- en €900,-
Woning met 1 of 2 kamers Tussen €450,- en €1.000,-
Eengezinswoning Tussen €800,- en €2.000,-

*Let op: het gaat hier om gemiddelde prijzen. Voor een precieze prijsindicatie, vraagt u een gratis offerte aan!


Vervuilde woning laten ontruimen?

Vraag een gratis offerte aan en kom in contact met een bedrijf in uw regio!


Werkwijze vervuilde woning ontruimen

Een vervuild huis ligt vaak gevoelig bij de bewoner(s) of nabestaanden. Woningontruimers begrijpen dat en zullen discreet en zorgvuldig met de situatie omgaan. De vakman heeft veel ervaring met vervuilde woningen en behandelt dit als een vertrouwenskwestie.

Het ontruimen en schoonmaken van vervuilde huizen kent een strakke werkwijze. Bij een woningontruiming worden vaak eerst alle spullen en het afval uit de woning gehaald. Is dit niet mogelijk vanwege zware vervuiling? In dat geval zal er eerst een inventarisatie worden gemaakt om de situatie in kaart te brengen.

Efficiënt en veilig ontruimen van een vervuilde woning:

1. Ontsmetten en desinfecteren
De eerste stap bij het ontruimen van vervuilde huizen bestaat uit het, voor zo ver mogelijk, ontsmetten en reinigen van de woning. Dit gebeurt zowel voor de gezondheid en veiligheid van de vakman, als voor de (toekomstige) bewoners van de woning. Er zal een gerichte aanpak gebruikt worden. Elke situatie vraagt om een eigen oplossing.

2. Uitzoeken van dierbare en waardevolle spullen
Zoals bij elke woningontruiming is het belangrijk om persoonlijke en waardevolle spullen voorafgaand aan het afvoeren van de inboedel veilig te stellen. Dit gebeurt in goed overleg met u. Woningontruimers beschikken over de juiste hoeveelheid ervaring om hier een goede inschatting in te maken. Na het sorteren kan er beslist worden waar deze spullen naartoe gaan. Dit kan op een door u gekozen locatie, maar indien gewenst kan de vakman hier ook bij helpen. Ontruimingsbedrijven beschikken vaak over opslaglocaties, of werken samen met opslaglocaties in de buurt.

3. Selecteren van herbruikbare spullen
Ook in een zwaar vervuilde woning kunnen nog bruikbare zaken gevonden worden. Er zal eerst een strenge en verantwoorde selectie worden gemaakt tussen spullen die worden weggegooid en spullen die een tweede leven verdienen. Vervolgens wordt bepaald waar de spullen naartoe zullen gaan. Dit kunnen verschillende goede doelen zijn, zoals instanties voor mensen in noodsituaties, begeleid wonen, overige instanties, etc.

4. Inladen en afvoeren van overige inboedel
Het grootste gedeelte van de inboedel zal niet meer bruikbaar zijn. Deze spullen worden in een vrachtwagen geplaatst en naar de stort vervoerd.

5. Herstel-, schoonmaak & schilderwerkzaamheden uitvoeren
Nadat de woning leeg is gehaald, is er nog van alles te doen. Bij een vervuilde woning komt het vaak voor dat de vloeren moeten worden verwijderd. Deze klus is snel geklaard met een team professionele woningontruimers.

Maar er komt meer bij kijken.

Als de vloer is verwijderd kan de echte schoonmaak beginnen. Op professionele manier wordt ervoor gezorgd dat nare geuren uit de woning worden verwijderd. Vervolgens worden alle oppervlakken gecontroleerd en vet- en kalkvrij gemaakt.

Met een speciale verf worden de wanden en het plafond weer mooi wit gemaakt. Dit is een goede manier om in één klap van nicotinevlekken af te komen. De woning ziet er zo niet alleen een stuk netter en frisser uit, het is ook een goede manier om van vieze geuren af te komen.

Hier leest u meer over een spoedontruiming en woningontruiming na overlijden.

Moet de woning klaar worden gemaakt voor verkoop, verhuur of bewoning? Dan worden er vaak ook herstelwerkzaamheden uitgevoerd. Denk hierbij aan het repareren van kozijnen en deuren, het verwijderen van schrootjes, verwijderen van schroeven en pluggen, het dichten van scheuren en gaten of het vervangen van toiletpotten of gootstenen.

Vervuilde woning ontruimen gratis offerte

Vervuilde woning laten ontruimen? Gratis offerte aanvragen!

Het ontruimen van een vervuilde woning is geen prettige klus. Voor zowel de bewoner, familie of nabestaanden komt hier veel bij kijken. Het inschakelen van een ontruimingsbedrijf is vaak welkome hulp bij een vervuild huis opruimen, en zal u veel zorgen ontnemen. Daarnaast is het een snelle oplossing voor een enorme opgave. Op zoek naar een woningontruimer?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt snel een passende offerte voor uw wensen en situatie. De aanvraag is geheel vrijblijvend. Zo kunt u zelf beslissen of het aanbod bij u past, en zit u nergens aan vast!

Start gratis offerteaanvraag!