Woning laten ontruimen?

Heeft u een woningontruiming in Leerdam nodig? Vind een geschikte woningontruimer in de buurt. Neem gratis contact op zonder enige verplichting.

Nu bereikbaar.


Woningontruiming Leerdam

Een woningontruiming in Leerdam houdt in dat u een huis volledig leeghaalt. Dit kan u zelf doen, maar het inschakelen van professionele ontruimers bespaart u veel energie. U hoeft niet met zware meubels te tillen en weet zeker dat het huis binnen één of enkele werkdagen volledig leeg is. Wilt u hulp bij het leeghalen van uw woning?

Vraag een gratis offerte aan en kom snel in contact met een ontruimer in uw regio!

Op deze pagina leest u praktische informatie over een woningontruiming. Wat kost een woningontruiming eigenlijk en hoe verloopt deze? Natuurlijk geven we u ook tips zodat u zeker weet dat uw ontruiming zo voorspoedig mogelijk verloopt.

Waarom een woningontruimer inschakelen?

Huis leeghalen in Leerdam? Laat u helpen door een professioneel ontruimer. Een woningontruiming is fysiek zwaar: u moet met zware meubels en kasten afvoeren. Daarnaast is het emotioneel ook niet altijd even makkelijk: als u een huis moet leeghalen na een overlijden, of het leegruimen van een bedrijfspand na een faillissement.

Twijfelt u nog?

Dit zijn een paar voordelen van een woningontruimer:

 • U hoeft zelf geen zware meubelen te tillen.
 • U bespaart uzelf een emotioneel zwaar proces.
 • Het huis is snel klaar voor de overdracht.

Woningontruiming Leerdam

Hoe verloopt een woningontruiming in Leerdam?

Een woningontruiming in Leerdam ziet er als volgt uit:

 • Eerste contact en inventarisatie
 • Huis ontruimen
 • Schoonmaak- en reparatiewerkzaamheden
 • Oplevering

Hoe de woningontruiming er precies uitziet, hangt natuurlijk af van de exacte klus, de woning en de omvang van de inboedel. Hieronder leest u precies hoe het stappenplan van een ontruiming eruitziet.

1. Contact

Tijdens het eerste contact bespreekt u met de ontruimer wat er moet gebeuren en wat de situatie is. U overlegt over de eventuele extra werkzaamheden die de experts uitvoeren en wat de voorwaarden zijn. Ook spreekt u samen een datum af.

2. Inventarisatie

Tijdens een eerste inventarisatie loopt een vakman door uw huis om de situatie in kaart te brengen. Samen bespreekt u wat er met de inboedel moet gebeuren: wat kunnen zij afvoeren naar de stort en wat mag absoluut niet weg? Indien gewenst zal de vakman de inboedel taxeren, zodat u weet welke prijs u hiervoor mag vragen.

3. Huis ontruimen

De volgende stap is de woningontruiming zelf. De vakmannen zetten een vrachtwagen bij de woning neer zodat al het overbodige inboedel en afval direct wordt afgevoerd. Met grote vrachtwagens brengen zij de rest van de inboedel naar de gewenste locatie: een goed doel, naar het grofvuil of een tijdelijke opslag.

4. Extra werkzaamheden

Naast het leeghalen van het huis voeren zij eventueel extra werkzaamheden uit. Dit maakt het makkelijker en sneller om het huis op te leveren of over te dragen. Extra werkzaamheden die zij uitvoeren zijn onder andere:

 • Reparatiewerkzaamheden
 • Schoonmaakwerkzaamheden
 • Tuin ontruimen
 • Inboedel opkopen

5. Oplevering

Tot slot volgt de oplevering van het huis. Bij een huurhuis levert u de sleutel in bij de verhuurder en loopt u samen één laatste rondje om te kijken of alles aan de voorschriften voldoet. Heeft u zelf geen tijd om het huis op te leveren, dan doen de ontruimers dit voor u. Zo hoeft u geen middag vrij te nemen om de sleutels in te leveren!


Professionele woningontruiming in Leerdam nodig?

Bel en kom direct in contact met een bedrijf in uw regio!

Bel: 085 500 1338

Wat kost een woningontruiming?

Wat uw woningontruiming gaat kosten hangt af van de omvang van de inboedel en uw huis. Wilt u de garage ontruimen of een kleine berging of opslagruimte? De gemiddelde kosten liggen rond de €200,- tot €700,-. Bij een grote woning met meer dan 3 kamers liggen de kosten gemiddeld tussen de €1.000,- tot €2.500,-.

Heeft u een huis dat minder groot is, dan liggen de ontruimingskosten een stuk lager. Bij een gemiddelde eengezinswoning gaat het om een totaalprijs van €800,- tot €2.000,- en bij een appartement of kleine woning met 1 of 2 kamers betaalt u gemiddeld €450,- tot €1.000,-.

Woning ontruimen: kosten 2024

Type woning Ontruimingskosten*
Garage, berging en opslagruimte €200,- tot €700,-
Kleine woning, 1 of 2 kamers €450,- tot €1.000,-
Eengezinswoning €800,- tot €2.000,-
Grote woning, meer dan 3 kamers €1.000,- tot €2.500,-

*Let op: dit zijn richtprijzen. Voor een exacte prijsberekening vraagt u een gratis offerte aan!

Let op: bij een spoedontruiming betaalt u vaak een extra spoedtoeslag. Hierdoor liggen de kosten hoger! Een spoedontruiming is vaak nodig na een overlijden of bij een onverwachte verhuizing.

Bij een seniorenontruiming gaat het vaak om een kleine kamer of woning, waardoor de kosten relatief laag liggen. Bij een kamer in een verzorgingstehuis betaalt u voor het ontruimen tussen de €350,- tot €750,- en een seniorenappartement kost gemiddeld €250,- tot €900,- om te ontruimen.

Grootte woning Ontruimingskosten*
Kamer in verzorgingshuis €350,- tot €750,-
Seniorenwoning €250,- tot €900,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten.

Kiest u voor extra werkzaamheden, zoals schoonmaken, dan komt de prijs hiervan nog bovenop de kosten voor het ontruimen van de woning. Schoonmaken kost gemiddeld €20,- per uur en voor het verwijderen van vloerbedekking betaalt u gemiddeld €2,50 per m². In de tabel hieronder leest u ook de prijzen van andere extra werkzaamheden.

Werkzaamheden kosten*
Schoonmaken €20,- per uur
Vloerbedekking verwijderen €2,50 per m²
Afvalstortkosten €150 tot €750,-
Voorrijkosten €0,25 tot €0,50 per km

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag een gratis offerte aan.


Professionele woningontruiming in Leerdam nodig?

Vraag een offerte aan en vind een bedrijf in uw regio!


Woning laten ontruimen: deze factoren bepalen de kosten

Als u uw woning laat ontruimen, dan is de prijs afhankelijk van de situatie. Elke woningontruiming is immers uniek! Hoe groter uw huis, des te hoger de kosten. Hoe kleiner de omvang van de inboedel, des te lager de prijs. Door hier alvast rekening mee te houden, houdt u de kostprijs zo laag mogelijk.

Factoren die de kosten beïnvloeden zijn:

 • De grootte van uw woning
 • De omvang en waarde van de inboedel
 • Bereikbaarheid
 • Extra werkzaamheden
 • Wel of geen spoedtoeslag

Snel & goed geregeld

De professionele ontruimers zorgen voor een snelle en vakkundige ontruiming.

Basis tot compleet

Bespreek van tevoren uw wensen over wat er gedaan moet worden.

Scherpe prijzen

Altijd de scherpste prijzen voor uw ontruiming!

Voor woningontruiming

Voor woningontruiming

Na woningontruiming

Na woningontruiming

Wat kan een ontruimingsbedrijf voor u doen?

Een ontruimingsbedrijf is ervaren in verschillende soorten ontruimingen. Of het nu gaat om een kleine seniorenwoning of een groot bedrijfspand: u vindt snel een geschikte ontruimer in uw regio!

Dit zijn de diensten die ontruimingsbedrijven aanbieden:

 • Woningontruiming: van kleine eengezinswoningen naar grote villahuizen.
 • Bedrijf ontruimen: elk bedrijf van kantoorpanden tot autogarages en alles daartussenin.
 • Inboedel opkopen: ontruimingsbedrijven taxeren de inboedel en kopen dit op, het bedrag wordt in mindering gebracht op de kosten.
 • Wietplantage opruimen: bestaat uit het demonteren van gevaarlijke elektronica en het afvoeren van gevaarlijke stoffen. De ruimte is na de ontruiming weer geschikt voor de verhuur.
 • Reparatiewerkzaamheden: ten behoeve van de oplevering van uw huis, zoals het dichten van gaten of het repareren van andere beschadigingen.
 • Oplevering: het opleveren van de ontruimde woning, zodat u niet zelf langs hoeft te komen voor het inleveren van de sleutels.
 • Vloeren verwijderen: het verwijderen van vloeren, zowel losse als vastgespijkerde of gelijmde vloeren.
 • Taxeren: het taxeren van de inboedel zodat u deze kan laten verkopen tegen een eerlijke prijs.

Een woningontruiming is een zware klus: zowel fysiek als mentaal. Ga daarom niet zomaar zelf aan de slag maar schakel hiervoor een bedrijf in. U bent sneller klaar, het huis wordt teruggebracht naar de originele staat en u bespaart uzelf een vaak emotioneel proces.


Interesse in een huisontruiming in Leerdam?

Vraag een gratis offerte aan en vind een bedrijf bij u in de buurt!

Gratis - Vrijblijvend

Ontruiming Leerdam: alle soorten

Geen enkele ontruiming in Leerdam is gelijk. Ontruimingsbedrijven voeren dan ook verschillende soorten ontruimingen uit. Hieronder leggen we meer uit over de ontruimingen die er zijn. De meest bekende soort is waarschijnlijk de gewone woningontruiming, maar ook de senioren- en bedrijfsontruiming wordt vaak uitgevoerd.

Nog op zoek naar een bedrijf om u hierbij te helpen? Vraag dan snel een gratis offerte aan!

Woning ontruimen Leerdam

Een woning ontruimen in Leerdam komt regelmatig voor. Dit gebeurt meestal na een overlijden van iemand, waarna het huis opnieuw verhuurd of verkocht moet worden. Het gebeurt ook regelmatig dat er een onverwachte verhuizing is waarbij de verhuurder een ontruimingsbedrijf inschakelt. Gemiddeld liggen de kosten van een woningontruiming tussen de €350,- tot €2.500,-, maar dit hangt vooral af van de situatie.


Woning ontruimen: kosten

€350,- tot €2.500,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van woningontruimers uit de regio Leerdam)

Kleine woning of seniorenwoning
Vanaf €350,-

Prijs per ontruiming, incl. materiaal en btw.
Voorbeeld werkzaamheden: leeghalen, afvoeren en bezemschoon opleveren.

Eengezinswoning tot woning
Vanaf €800,-

Prijs per ontruiming, incl. materiaal en btw.
Voorbeeld werkzaamheden: leeghalen, afvoeren, reinigen en herstellen.

Start gratis offerteaanvraag!

Seniorenontruiming of ontruimen zorgkamer

Een seniorenontruiming gebeurt vaak na een overlijden. In veel gevallen moet de zorgkamer al binnen enkele dagen opgeleverd worden, omdat de volgende huurder alweer klaar staat. De vakmannen halen de kamer leeg en brengen de inboedel vaak naar een tijdelijke opslag. Zo kunt u er later op een rustiger moment op terugkomen. Ook voeren zij schoonmaak- en reparatiewerkzaamheden uit zodat u de kamer direct bezemschoon kan opleveren.

Garage, berging en opslagruimte (zolder) opruimen

Heeft u een garage die eens leeg moet of een volle berging of andere opslagruimte? Ook deze komen in aanmerking voor ontruiming. Vaak weet u niet eens wat er allemaal in de kast of garage staat, en heeft u deze spullen al jaren niet gebruikt. Door deze volledig te ontruimen creëert u veel meer opslagruimte en heeft u meer rust in uw hoofd!

Vervuilde woning opruimen en ontruimen

Bent of kent u iemand met verzamelwoede? Dan weet u dat deze huizen vaak erg vol en vervuild raken. Op dat punt weet u niet meer waar u moet beginnen met opruimen. Ook dan is een professioneel ontruimingsbedrijf erg waardevol. Zij helpen met het opruimen van de woning en het afvoeren van afval, totdat het huis weer volledig woonbaar is.

Tuin ontruimen

Wanneer u een huis moet opleveren, dan gaat het hierbij ook om de tuin. Een onverzorgde tuin heeft veel onkruid, woekerende planten en soms zelfs gevaarlijke tuinhuizen of andere constructies. De ontruimers ruimen de tuin op en verwijderen dode planten en vervallen constructies. Zo is de tuin weer toonbaar en is het makkelijker een huurder of koper te vinden.

Inboedel taxeren

Wilt u de inboedel verkopen? Vraag de ontruimers dan om de inboedel te taxeren. Zij geven u een goed beeld van de waarde, zodat u weet welke prijs u hiervoor kan vragen. Eventueel laat u de inboedel opkopen door de woningontruimers zelf. De waarde van de inboedel wordt dan in mindering gebracht op de totaalprijs.

Woningontruiming na overlijden Leerdam

Woningontruiming na overlijden Leerdam

Een woningontruiming na een overlijden komt in Leerdam regelmatig voor. Zelf door de inboedel heen gaan en deze verdelen en afvoeren kán waardevol zijn voor het rouwproces. Helaas moet een woning na een overlijden vaak zo snel mogelijk uitgevoerd worden. Omdat het gaat om een zorgkamer die snel weer gevuld moet worden, om extra huur- of hypotheekkosten te voorkomen.

Veel mensen kiezen er daarom voor om het huis te laten ontruimen door een ontruimingsbedrijf. Door de inboedel eerst tijdelijk ergens anders op te slaan kunt u het huis wél zo snel mogelijk opleveren en het verwerkingsproces nog even uitstellen tot u zelf eerst afscheid hebt kunnen nemen.

De kosten voor het ontruimen van een woning na een overlijden, lopen wel iets hoger op als deze met spoed gedaan moet worden.

Bij een lijkvinding heeft een woningontruiming heel wat voeten in de aarde. Bescherm uzelf en schakel hiervoor een professionele ontruimer in.

Huis ontruimen na overlijden: wie is verantwoordelijk?

Wie is er verantwoordelijk voor het ontruimen van een huis na een overlijden? Officieel is de erfgenaam hier verantwoordelijk voor. In de praktijk is er vaak wel iemand met wie de overledene goed contact had die de ontruiming op zich neemt.

Zijn er geen erfgenamen of wil de erfgenaam het huis niet ontruimen? Dan wordt het huis ontruimd door de verhuurder of gemeente. Bent u een erfgenaam en wilt u het huis niet ontruimen, dan is het mogelijk de nalatenschap te verwerpen. Let op: je mag in dat geval geen bezittingen van de overledene meenemen of voor jezelf houden!

Handige tips

Een woningontruiming na een overlijden is niet niks. Hieronder staan een paar tips om u hierop voor te bereiden of u te helpen met het proces.

 • Geef uzelf tijd: laat de inboedel tijdelijk opslaan en ga hier pas doorheen als u er klaar voor bent.
 • Gaat het om een geliefd familielid? Stel dan samen met de ontruimers een lijst op van de volledige inboedel en ga na bij familieleden wie interesse heeft in bepaalde items.
 • Laat de waarde taxeren, zodat u weet welke waardevolle spullen er zijn en verdeeld kunnen worden.

Huis laten ontruimen na een overlijden in Leerdam?

Bel en kom in contact met een professionele ontruimer in uw regio!


Bedrijfsontruiming

Ook bij een bedrijfsontruiming is een woningontruimer in uw regio u graag van dienst! Het ontruimen van een bedrijf wordt goed voorbereid: elke bedrijfsontruiming heeft namelijk zijn eigen uitdagingen. Bij een grote fabriekshal zijn dat vaak machines en apparaten die groot en zwaar zijn en waarvoor speciaal vervoer geregeld moet worden. Bij een kantoorpand gaat het vaak om archieven met gevoelige informatie die u op de juiste manier wilt laten vernietigen.

Voordat de bedrijfsontruiming plaatsvindt, overlegt u dus samen met de ontruimer en komt u samen met een plan van aanpak. Een bedrijfsontruiming vindt meestal plaats na een faillissement, fusie of overname en is daarom voor de eigenaar ook een emotioneel proces.

Archiefvernietiging

Oude archieven moeten veilig vernietigd worden, zodat gevoelige gegevens niet terecht komen bij de verkeerde personen. De ontruimers leveren hiervoor beveiligde containers voor zowel papieren archieven als archieven op een usb of cd-rom. Binnen 24 uur na het ophalen van deze beveiligde containers wordt de inhoud vernietigd.

Wat kost een bedrijfsontruiming?

De kosten van een bedrijfsontruiming hangen nauw samen met de omvang. Een gemiddelde winkelpand met een grootte van 320 m² laat u ontruimen vanaf €2.860,- tot €19.080,-. Bij een restaurant of bad met een omvang van 150 m² liggen de kosten een stuk lager, rond de €1.400,- tot €9.300,-. Door de inboedel te verkopen aan de ontruimer, daalt de prijs van de ontruiming! Dat geldt dus ook voor tafels en stoelen van een restaurant, kledingrekken en toonbanken en natuurlijk kassa’s of kunst in het pand.

Type bedrijfspand Prijzen* Gemiddelde grootte
Winkel €2.860,- tot €19.080,- 320 m²
Horecapand €1.400,- tot €9.300,- 150 m²
Kantoorruimte €5.535,- tot €36.900,- 600 m²
Opslagruimte €4.900,- tot €32.640,- 550 m²

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Exacte prijs hangt af van vele factoren. Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Wietplantage ontruimen

Een hennepplantage is illegaal aangelegd door mensen die weinig verstand hebben van veiligheid. U moet er dus sterk rekening mee houden dat het pand met een wietplantage een onveilige ruimte is. Ga dus zeker niet zelf aan de slag bij het ontruimen van een hennepplantage, maar schakel een ontruimer in. De vakman draagt beschermde kleding en demonteert alle onveilige kasten en elektronica.

De inboedel wordt afgevoerd en veilig verwerkt zodat het geen gevaar vormt voor de omgeving. Na het ontruimen maakt de specialist de woning weer helemaal schoon. Deze is na de ontruiming daarom direct weer geschikt voor de verhuur.

Spoedontruiming

Met spoed een boedelruiming in Leerdam uitvoeren? Dit is vaak nodig na een overlijden of bij een faillissement. Wilt u kosten besparen op de huur dan is een spoedontruiming ook een goed idee.

Wat houdt het in?

De ontruimers komen zo snel mogelijk bij u langs en halen het huis vaak al in één werkdag leeg. Zo kunt u het pand zo snel mogelijk netjes overdragen of opleveren en bespaart u onnodige huur- of hypotheekkosten.

De voordelen van een ontruimingsbedrijf

 • Met een gratis offerte vindt u snel een professionele ontruimer in uw regio.
 • U bespaart uzelf waardevolle tijd en energie.
 • Een ontruiming is vaak een emotioneel proces waar u mogelijk nog niet klaar voor bent.
 • Door de inboedel te verkopen houdt u de kosten van de ontruiming laag.

Recent aangevraagde offertes in uw omgeving:

Bedrijfsontruiming in Rotterdam
Woning ontruimen na overlijden Den Haag
Vervuilde woning ontruimen Zoetermeer
Huisontruiming incl. vloer verwijderen Leiden
Hennepplantage ontruimen Dordrecht
Spoedontruiming binnen 24 uur Delft
Opkopen inboedel Schiedam
Bezemschoon opleveren in Alphen aan den Rijn
Huisontruiming senioren in Leidschendam
Ontruiming en inboedelopslag in Spijkenisse

huis ontruimen Leerdam gratis offerte

Huis ontruimen in Leerdam? Gratis offerte & direct contact!

Is het tijd om uw huis te ontruimen in Leerdam? Bespaar uzelf veel energie en laat dit doen door professionele ontruimers. Zij hebben het huis sneller leeggehaald dan u en uw familieleden. Bovendien is de inboedel netjes gecategoriseerd en weet u precies wat er weg gaat en wat u bewaart. Op zoek naar een woning- of bedrijfsontruimer bij u in de regio?

Vraag nu een gratis offerte aan!

U komt zo snel in contact met een ontruimingsbedrijf bij u in de buurt die u kan helpen met uw woningontruiming. De offerteaanvraag is gratis en zonder verplichtingen, dus u hoeft niet bang te zijn dat u ergens aan vast zit.


Start gratis offerteaanvraag!


Meer weten over woningontruiming en de kosten?

Home

Huis ontruimen kosten

Huis ontruimen na overlijden

Ontruimingsbedrijf

Vervuilde woning ontruimen

Spoedontruiming